1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Симеон Шостацький молився у вінницькому ресторані з католицьким єпископом

Симеон Шостацький молився у вінницькому ресторані з католицьким єпископом

В одному з ресторанів Вінниці було помічене богослужіння, у котрому єпископ новоствореної ПЦУ Симеон Шостацький співслужив католицькому єпископу разом з кліром захопленого Симеоно кафедрального Спасо-Преображенського собору УПЦ, а також протестантськими пасторами. Відео події опублікувала strana.

Як повідомляють джерела ЗМІ, у цьому ресторані Симеон регулярно відпочиває з керуючим Каменець-Подільської дієцезії Римо-католицької церкви Леоном Дубравським.

На ролику ведучий службу єпископ Леон Дубравський закликає протестантського пастора читати Євангеліє. Однак єпископ ПЦУ Симеон жартівливо каже католику (наскільки можна зрозуміти): «Якщо вже ви вдягнули окуляри, то вже читайте». У відповідь католицький єпископ пропонує представникам ПЦУ співслужити йому в якості хору, що відповідає ведучому богослужбовими закликами.

У молебні також беруть участь католицький вікарій Каменець-Подільської дієцезії (куди входить також Вінниця) Ян Німець та католицький єпископ Одеси та Симферополя Броніслав Бернацький.

Видання нагадує, що канони церкви категорично забороняють православним навіть спільну молитву (не кажучи вже про службу) з так званими інославними. За це і єпископи, і прості священики піддаються відлученню від церкви.

Попередній запис
Хто Греції доктор?
Наступний запис
У ПЦУ нагородили церковним орденом атеїста Дмитра Павличка, – соцмережі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее