1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Сербська Церква нагородила орденом співробітника МВС Чорногорії за відмову бити вірян

Сербська Церква нагородила орденом співробітника МВС Чорногорії за відмову бити вірян

Сербська Православна Церква нагородила орденом Святого Петра II Ловченського Тайновидця співробітника МВС Чорногорії Милоє Шчепановича, який відмовився брати участь у силовому розгоні мирних протестуючих проти закону «Про свободу віросповідання та переконань і правове становище релігійних громад». Про це повідомив портал «Православие».

«Краще бути вдома без роботи, але з честю, ніж ганьбити себе, розмахуючи палицею», – пояснив свій вчинок Шчепанович, тепер уже колишній співробітник поліції, який віддав службі 30 років.

За те, що поліцейський вважав за краще безробіття і можливий «вовчий квиток» від влади країни ганьби гонителя православних, митрополит Чорногорсько-Приморський Амфілохій вручив Шчепановичу орден Святого Петра II Ловченського Тайновидця.

«Я нічого особливого не зробив – я просто вчинив по совісті. Я вірую у Христа – як інакше? Слава Богу і святому Василю Острозькому! Честь маю», – відповів колишній поліцейський ієрархові Сербської Церкви, який подякував йому за зроблений вибір.

Багато співробітників МВС Чорногорії, які відмовилися застосувати до віруючих силу, вибрали «віру, істину і свободу, зберігаючи совість і гідний образ Чорногорії, – каже владика Амфілохій.

Він нагадав, що храми належать народу, а не безбожникам, і закликав паству брати участь в молебнях Пресвятої Богородиці про мир, здоров’я, спасіння і примирення чорногорців, які щодня аж до Різдва Христового відбуваються у всіх місцевих церквах.

Попередній запис
В Україні чекають на візит Майкла Помпео
Наступний запис
В УПЦ підбили підсумки минувшого 2019 року

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее