1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Рівненська ОДА «перевела» ще один прихід УПЦ в ПЦУ без відома самої громади

Рівненська ОДА «перевела» ще один прихід УПЦ в ПЦУ без відома самої громади

1 серпня 2019 року Рівненська обласна державна адміністрація провела незаконну перереєстрацію релігійної громади УПЦ храму на честь Іоанна Богослова в селі Заболоття Володимирецького району Рівненської області на користь ПЦУ. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Обурений настоятель протоієрей Андрій Бездомов і парафіяни дізналися про це з публікації в Інтернеті. У Сарненської єпархії вбачають у діях чиновників тривожний сигнал – повернення до політики нагнітання міжконфесійної ворожнечі часів президентства П. Порошенка», – пишуть автори статті.

Розпорядження «про реєстрацію статуту релігійної громади у новій редакції», за підписом в.о. голови адміністрації І. Тимошенка, опублікували 16 липня 2019 року на сайті відомства.

У Сарненської єпархії наголошують, що Іоанно-Богословський прихід має всі необхідні документи на храм, раніше підтвердив свою вірність Предстоятелю УПЦ і не бажає міняти юрисдикцію. Відповідні протоколи з підписами членів релігійної громади були передані в розпорядження Рівненської ОДА.

«Не дивлячись на це, рівненські чиновники ігнорують закон і воліють не помічати православних українців, і як і раніше, зловживаючи своїм службовим становищем, порушують конституційні права своїх виборців і проводять «перереєстрації» на основі неправомірних документів», – наголошують парафіяни.

«Проводяться збори села, приймаються певні рішення, які видаються за рішення релігійної громади. Сама громада в цьому не бере участь, молиться і продовжує свою звичайну діяльність, – пояснюють в єпархіальній прес-службі. – Але влада не приймає це до уваги, її не цікавить, чи існує така громада, вірна вона УПЦ, а ініціатори таких незаконних зборів радо приймаються і отримують нові документи з точними реєстраційними даними нашого приходу. Таким чином владою дається прямий поштовх для подальшого рейдерського захоплення храму».

В єпархії повідомляють, що в даний час релігійна громада ще більше об’єдналася, парафіяни чергують біля храму, моляться. «Громада захищає своє право молитися у власному храмі усіма законними методами, – відзначають в Сарненської єпархії. – А якщо потребують обставини, то буде просити допомоги для відстоювання своєї власності у тих, хто зможе це зробити правильно».

Попередній запис
Філарет і Епіфаній знову разом – у музеї воскових фігур
Наступний запис
В Сєверодонецькій єпархії вандали повалили поклінні хрести

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее