1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. «РПЦ атакує Вселенський патріархат доріканнями», – Orthodoxtimes

«РПЦ атакує Вселенський патріархат доріканнями», – Orthodoxtimes

Наближене до Фанару англомовне видання orthodoxtimes засудило главу ВЗЦЗ РПЦ митрополита Волоколамського Іларіона за те, що він знову нагадав про розділення, котре вчинив у Православ’ї Константинопольський патріарх. Йдеться про те, що митрополит Іларіон під час обговорення проблеми перетворення Святої Софії та храму Хора на мечеті нагадав на грецькому телеканалі OPENTV, що Фанар зустрів цю проблему в Туреччині, розколовши перед тим Православні Церкви створенням «автокефалії» ПЦУ.

«Це розділення підірвало об’єднану дію всіх Православних Церков проти дій Туреччини», вважає митрополит Іларіон.

Видання нагадує, що схожі тези він озвучував після перетворення Святої Софії на мечеть: «Деякі ЗМІ висловили думку, що Бог покарав патріарха Варфоломія за розкол світового Православ’я таким рішенням турецької влади. Я не можу схвалити це, бо удар був направлений не проти патріарха Варфоломія та Константинопольської Церкви, але проти всього Православ’я та всього християнства».

Більш чи менш гострими словами, пише видання, деякі священики Руської Церкви вважають за потрібне «атакувати Вселенський патріархат з приводу, котрий не має нічого спільного зі Святою Софією та рішенням Ердогана». Також ЗМІ згадує висловлювання протоієрея Миколая Балашова, котрий розповів про візит патріарха Кирила та глави Фанару до Святої Софії у серпні 2018: «Дискутуючи про Україну, патріарх Варфоломій, на жаль, не захотів почути голос РПЦ. Я не можу позбавитись відчуття зв’язку між тим, що сталося в останній день серпня 2018 та рішенням повернути Святу Софію у статус мечеті».

Попередній запис
Суди отримали біля 60 позовів у захист Київського патріархату
Наступний запис
Філарет завдає удар у відповідь

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее