1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Релігієзнавиця заявила, що допомагала заводити криминальні справи проти священиків УПЦ

Релігієзнавиця заявила, що допомагала заводити криминальні справи проти священиків УПЦ

Завідувачка відділу філософії та історії релігії Інституту філософії імені Григорія Сковороди Національної Академії наук України, професор Національного університету «Києво-Могилянська Академія» Людмила Филипович зробила цікаву заяву в матеріалі з нагоди річниці видачі Томосу для ПЦУ, повідомляє vgolos.

З’ясувалося, що її також залучали до відкриття кримінальної справи проти клірика Рівненської єпархії отця Віктора Земляного, котрий займається врегулюванням міжконфесійних конфліктів у регіоні. Нагадаємо, за надання «експертизи», на підставі котрої проти отця Віктора намагались відкрити справу, фігурантом кримінального провадження нещодавно став одіозний чиновник Андрій Юраш.

«У наших науковців є стільки дурості в головах, що я інколи дивуюсь, – бідкається пані Филипович. – От у мене був випадок із священиком МП Віктором із Рівненщини. Він займається відкритою антиукраїнською пропагандою. Так, нещодавно він поїхав у Константинополь, де місцевим роздав листівки із написом: «ПЦУ – ето церков раскольніков». Він явно працює на ФСБ та РПЦ.

І коли в Україні проти нього розпочали кримінальну справу, до нас звернулися правоохоронці, щоб ми, подивившись величезну кількість матеріалів, дали експертний висновок. Вивчивши усі матеріали, ми дійшли висновку, що це – поширення антидержавної пропаганди. У цей час наші колеги із Київського національного університету пишуть протилежний висновок, розповідаючи, що не можна релігію змішувати з політикою. І тепер у суду є два експертних висновки: наш об’єктивний та їхній, ймовірно, куплений. То що ми можемо хотіти від звичайних людей, якщо науковці не знають, де біле, а де – чорне».

Також науковиця заявила, що «у 2008 році ми були буквально за півкроку від отримання томосу. І лише активність попів РПЦ, які тоді прискакали в Україну і залякали, купили чи переконали Вселенського патріарха, не дала можливість УПЦ КП отримати томос».

Попередній запис
Митрополит Іонафан нагадав, як Константинополь допомагав більшовикам нищити РПЦ
Наступний запис
Медійні експерти ПЦУ шукають пояснення, де поділись «переходи громад»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее