1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Рейдерам з ПЦУ не вдалося виселити священика УПЦ в с. Нова Мощаниця

Рейдерам з ПЦУ не вдалося виселити священика УПЦ в с. Нова Мощаниця

Рейдери ПЦУ програли судову справу про виселення священика УПЦ села Нова Мощаниця Здолбунівського району Рівненської області з церковного будинку. Про невдачу, котра спіткала актив ПЦУ у цьому селі, повідомила Релігійна правда з посиланням на соціальні мережі.

Предметом позову було усунення перешкоди у здійсненні «права власності» недавно утвореної релігійної організації щодо житлового будинку та господарських будівель – церковного майна громади УПЦ, настоятелем котрої і є священик.

Село Нова Мощаниця – це один з населених пунктів Рівненщини, у котрому була реалізована рейдерська кампанія ПЦУ. Частка громади, що заявила про себе як про прихильників ПЦУ, перереєструвала юридичну особу та подала до суду на виселення сім’ї священнослужителя, однак програла позов.

“Але з іншої сторони відомо, що благочиння УПЦ МП зуміло за лічені місяці (!) збудувати з нуля храм у Бущі, викупити магазин у селі П’ятигори і реконструювати його під церкву, збудувати “коробку” храму в Здолбунові (район Гідропарку). Ця активна будівельна діяльність говорить про те, що місцеві керівники Російської Православної Церкви володіють колосальним фінансовим ресурсом, і мабуть з легкістю могли б збудувати будиночок для свого “новомощаницького батюшки”, або орендувати йому житло в тій же Новій Мощаниці, що взагалі вартувало б копійки! Натомість Здолбунівське благочиння УПЦ МП займає непоступну позицію по цьому питанню, і вочевидь мотивує судитись за будинок, який йому не належить”, – страждає від несправедливості автор повідомлення.

Попередній запис
Православні чорногорці продовжують протестувати проти антицерковного законодавства
Наступний запис
Справжніх комуністів у дивізії двоє – я та портрет Леніна, – клірик ПЦУ на Волині

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее