1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Радник патріарха Варфоломія розповів, що у кризі в Україні винні противники Критського собору

Радник патріарха Варфоломія розповів, що у кризі в Україні винні противники Критського собору

14 вересня 2019 року грецький публіцист Панайотіс Андріопулос, редактор видання fanarion.blogspot.com, опублікував відкритий лист до ієрарха Елладської Православної Церкви митрополита Пірейського Серафима (Мендзелопулоса).

Приводом до публікації богослова, котрого вважають одним із радників патріарха Варфоломія, стала стаття митрополита Серафима від 12 вересня 2019 року. У ній, нагадаємо, він заявив, що ПЦУ – неіснуюча з канонічної точки зору «церква», що складається з канонічних порушників, рішення про відновлення «анафематствуваних і нерукоположених двох розкольницьких структур України» – недійсне, а тому й рішення надати автокефалію ПЦУ також недійсне.

З’ясувалося, що митрополит «і його однодумці торпедували святий і великий Всеправославний собор» на Криті, і «люто билися» проти нього. Публіцист пише, що митрополит Серафим і його «однодумці» «обстановкою, яку ви створили навколо Священного Собору, дали сильний привід руським, щоб вони в підсумку не приїхали на Крит».

«Ви несете відповідальність за ситуацію в Україні, 28.01.2019 на сайті відділу зовнішніх церковних зв’язків Руської Церкви опублікований текст вашої канцелярії на тему: “Митрополит Пірейський про українську проблему: “Православ’я ведуть до великого розколу”. Це ж ви говорите і в своєму недавньому тексті, і, нібито, борючись, ви систематично зміцнюєте російський арсенал», — відтворює публіцист мотиви про «руку Кремля».

Яким чином пов’язані події навколо Критського собору та вручення томосу про автокефалію розкольницьким угрупуванням, у листі не уточняється.

Попередній запис
Греко-католики незадоволені тим, що Епіфаній назвав Львів духовною столицею ПЦУ
Наступний запис
Дещо про греків у контексті майбутнього Собору Елладської Церкви

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее