1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. ПЦУ просить гроші в спонсорів РКЦ, – Churcher

ПЦУ просить гроші в спонсорів РКЦ, – Churcher

Від представників якої галузі ПЦУ зараз розраховує отримати благодійну допомогу?

Треба зазначити, що Епіфаній обрав у відносинах з потенційними спонсорами активну позицію. Замість того, щоб раз від разу розсилати прохання про допомогу одному і тому ж колу меценатів, хто колись вже підтримував ПЦУ в фінансовому плані, в нього думають про те, хто найкраще почуває собі на ринку та охочіше зробить пожертву в конкретний момент часу.

Цілком логічно, що зараз ставка зроблена на фармацевтів: хто зараз може заробляти, як не вони – якщо не на роздробі (бо платоспроможність населення впала), то на держзамовленнях та інвестиціях від олігархів і великих корпорацій? Поки всі інші галузі втрачають, ніхто не наважиться зараз економити на медицині або ставити під удар розробників і виробників ліків, медобладнання чи засобів захисту тощо.

Звичайно, питання про те, чи етично заробляти надприбутки під час пандемії та наскільки безпечно для незалежності ПЦУ покладатися на тих або інших спонсорів, залишимо на розсуд читачів.

Так чи інакше, у теперішній складній ситуації варіантів небагато. Як стало відомо Churcher, глава ПЦУ звернувся до голови Правління Благодійного фонду Родини Жебрівських – голови Наглядової Ради відомої української фармкомпанії «Фармак» Філі Іванівни Жебрівської із проханням про благодійну допомогу на поточну діяльність ПЦУ.

Нагадаємо, у березні фонд Жебрівських вже виділив 10 млн грн на протидію поширенню коронавірусу та допоміг забезпечити засобами індивідуального захисту священників Київсько-Житомирської дієцезії РКЦ.

Також можна очікувати, що не залишаться осторонь і заокеанські фармацевти. Наприклад, американська Bristol-Myers Squibb (BMY), у регіональному підрозділі якої працює голова Парафіяльної Управи собору  Св. Андрія Первозванного ПЦУ в Блумінгдейлі (шт. Іллінойс) Джон Яресько, брат колишньої міністеркі фінансів Наталії Яресько. Ця компанія зараз на певному підйомі, бо бере участь у проекті фонду Гейтсів із боротьби з COVID-19. Також вона є в певному сенсі близькою ідеологічно: попри спроби консервативно налаштованих інвесторів увійти в число акціонерів BMY, фонд Гейтсів і хедж-фонд Jana Partners LLC, який має значний вплив на фармкопанію, переважно фінансуються прихильниками Демпартії США. Втім, демократи дещо уважніше за республіканців ставляться до Вселенського Патріархату, православ’я взагалі, а також міжнародних викликів і боротьби України з окупантами, зокрема.

Таким чином, Джон і Наталія Яресько завдяки своїм зв’язкам в американському бізнесі та істеблішменті можуть нагадати про українську церкву та попросити про благодійну допомогу, а Bristol-Myers Squibb цілком може поділитися коштами заради благої справи.

Телеграм-канал Churcher

Попередній запис
Афонський чернець заявив, що сумнів у цілющому Причасті є хулою на Святого Духа
Наступний запис
«Українське питання» роз’єднало православних в Америці, – ієрарх ПЦА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее