1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Протестантські війни через храм в Києві

Протестантські війни через храм в Києві

Через недобудований храм на Звіринці в Києві між євангельськими християнами-баптистами розгорнулася запекла боротьба, розповідає СПЖ, посилаючись на Страна.ua.

Повідомляється, що храм «Миру, любові і єдності» довгі роки був власністю пастора Дарницької церкви євангельських християн-баптистів і глави Ради старійшин Всеукраїнського союзу об’єднань євангельських християн-баптистів Володимира Кунца. Як стверджує сам пастор, отримати землі на Мічуріна 66-70 йому допоміг багаторічний мер Києва Олександр Омельченко.

За часів Леоніда Черновецького, незважаючи на зауваження архітекторів про те, що церква не передбачена на схемі розміщення культових споруд столиці, а запланована висота будівлі (56 метрів) – надто велика, Кунець домігся затвердження проекту нового храму на містобудівній раді.

Як зазначає Страна.ua, протекцію пастору-баптисту склали впливові парафіяни його церкви, серед яких – перехрещений ним з православ’я тодішній нардеп від «Батьківщини» Олександр Турчинов.

За інформацією видання, зважаючи на брак коштів в січні 2015 року, пастор Кунець уклав партнерську угоду із Всеукраїнським союзом церков євангельських християн-баптистів (ВСЦ ЄХБ).

Президент останнього Валерій Антонюк взяв на себе зобов’язання за допомогою спонсорів закрити кредиторську заборгованість будівництва пастора Кунца і знайти гроші, необхідні для завершення церковної будівництва. Ця сума оцінювалася в $ 2 млн. В обмін на це Кунець повинен був передати культові споруди на Мічуріна 66-70 на баланс і вувласність структур ВСЦ ЄХБ.

Кунець стверджує, що партнери не погасили його борги та наполягає на тому, що храм «Миру, любові і єдності» повинен був перейти на баланс його церкви «Слово життя» на партнерських правах. Через це виникла суперечка, яка призвела до ряду сутичок: соратники Кунця звинуватили Антонюка в спробі рейдерського захоплення храму. У свою чергу Олександр Дубовий, який вважається одним з наближених до Турчинова бізнесменів, стверджує, що це Кунець здійснює спробу «віджиму» раніше переданого їм об’єкта, а за допомогою ЗМІ нагнітає істерію в суспільстві.

І Дубовий, і Кунець заявляють про готовність до судового розгляду майнової суперечки.

Попередній запис
Громаді УПЦ в Коломиї «шиють» руйнування пам’ятника архітектури
Наступний запис
”100 грам і пончик”, або Як Віктор Бедь перед літургією перекусив

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее