1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Прихильники Філарета розкритикували Епіфанія за його «турботу за кримські приходи»

Прихильники Філарета розкритикували Епіфанія за його «турботу за кримські приходи»

Глава ПЦУ Епіфаній Думенко на своїй сторінці у Facebook перейнявся тим, як «потерпає» в Криму ПЦУ (УПЦ КП). Думенко навів у приклад припинення оренди комерційних приміщень у Сімферополі, яке назвав попранням права молитись у кафедральному соборі святих Володимира та Ольги, та загрозу знесення храму в Євпаторії.

«Закликаю український Уряд нарешті ухвалити рішення, яке, на жаль, так і не було ухвалене впродовж попередніх років, для розв‘язання питання власності на приміщення собору і єпархіального управління в м. Сімферополі. Цей крок продемонструє юридичну і моральну підтримку українській громаді Криму з боку нашої держави і дасть можливість більш ефективно захистити її права на міжнародному рівні. А російську владу знову закликаю – схаменіться і припиніть злочин проти законів людських та Закону Господнього! Згадайте прикру долю радянських атеїстів та не повторюйте їхнього шляху, зазіхаючи на храми Божі», – пише глава ПЦУ.

Втім, під дописом одразу з’явились коментарі нечисленних, але активних прихильників УПЦ КП та «патріарха» Філарета Денисенка, котрі порадили Епіфанію подивитись спочатку на свої дії.

 

Попередній запис
Президент Кіпру запросив папу Франциска на 60-річчя незалежності країни
Наступний запис
Поліція підтвердила факт погроз священику УПЦ на Закарпатті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее