1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Прихильники УПЦ КП захопили будинок настоятеля православної громади УПЦ в Грибовиці

Прихильники УПЦ КП захопили будинок настоятеля православної громади УПЦ в Грибовиці

За повідомленням голови відділу з врегулювання міжконфесійних конфліктів у Волинській області протоієрея Олега Точинського, у селі Грибовиця Іваничівського району Волинської області представники «Київського патріархату» захоплюють житловий будинок, в якому проживає священик Української Православної Церкви з сім’єю. Відповідне повідомлення отець Олег написав 26 жовтня на своїй сторінці у Facebook, зазначає УНІАН.

«Друзі, просимо молитовної підтримки! Зараз, в ці хвилини, у селі Грибовиця Іваничівського району Волинської області прихильники Київського патріархату чинять спробу захоплення житлового будинку, в якому проживає священик УПЦ з сім’єю. Розкольники увірвались в будинок! Виносять речі! Поліція – спостерігає», – пише протоієрей Олег Точинський.

Священик також наголосив, що захопленню передувало засідання в Іваничівському суді щодо права власності на житловий будинок, у якому проживає священик Володимир-Волинської єпархії УПЦ протоієрей Ігор Маргіта з сім’єю.

«Громада УПЦ висунула претензії на право власності щодо цього житлового будинку. Разом з тим, громада УПЦ КП також зажадала цей будинок собі у власність. Сьогодні відбулось одне з судових засідань щодо цієї теми. Юристка Волинської єпархії УПЦ КП Юлія Спіріна не змогла надати вичерпних доказів, які б засвідчували право власності на цей будинок представників УПЦ КП. Судове слухання було перенесено. Але прихильники УПЦ КП в Грибовиці не забажали чекати наступного засідання і, на чолі зі своїм сільським головою – Павлом Степанцем, увірвались у будинок священика. Тепер виносять звідти речі», – зазначив він. 

Нагадаємо, що віруючі УПЦ від вересня 2015 року позбавлені можливості молитися у власній церкві, адже її захопили представники УПЦ КП на чолі з сільським головою Павлом Степанцем. Проте цьогоріч, за сприяння благодійного фонду з Київщини в Грибовицю було транспортовано дерев’яний храм, перша Літургія в якому була звершена 6 серпня.

 

Попередній запис
«Московський синдром» Євстратія Зорі
Наступний запис
У Луцьку депутат міської ради закликав захопити Кафедральний собор Волинської єпархії УПЦ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее