1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Президент Греції заявила, що Туреччину слід осудити за Святу Софію

Президент Греції заявила, що Туреччину слід осудити за Святу Софію

Президент Грецької Республіки Катерина Сакелларопулу в своєму листі, направленому до 14 президентів країн-членів ЄС, просить їх засудити рішення Туреччини про перетворення пам’ятника європейської культури, храму Святої Софії, на мечеть. Про це повідомляє orthodoxianewsagency.gr.

Президент Республіки зазначає, що турецька влада замість того, щоб зберегти величний пам’ятник, включений в список Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО – Святу Софію – символ терпимості, мирного співіснування і діалогу різних культур і релігій, перетворили її в символ захоплення, релігійної ненависті, блокади і підозрілості.

Свого листа пані президент завершує словами: «Обов’язком всіх нас є засудження турецького рішення. Ми не повинні припиняти закликів до Туреччини, щоб вона переглянула і відкликала це рішення, ставлячись з повагою до виключного вселенського значення цієї унікальної архітектурної споруди».

Лист адресований керівникам Австрії Alexander Van der Bellen, Болгарії Rumen Radev, Німеччини Dr. Frank-Walter Steinmeier, Естонії Kersti Kaljulaid, Ірландії Michael D. Higgins, Італії Sergio Mattarella, Хорватії Zoran Milanović, Латвії Egils Levits, Мальти George Vella, Угорщини János Áder, Польщі Andrzej Duda, Португалії Marcelo Rebelo de Sousa, Словенії Borut Pahor і Фінляндії Sauli Väinämö Niinistö.

Попередній запис
У ПЦУ готують книгу про собор-2018: за ідеологічністю процесу слідкує Зоря, – Churcher
Наступний запис
Церква живе за якоюсь іншою логікою, – спікер УПЦ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее