1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Предстоятель Церкви Греції не поминав главу ПЦУ, і спілкування не розривається, – РПЦ

Предстоятель Церкви Греції не поминав главу ПЦУ, і спілкування не розривається, – РПЦ

Заступник глави Відділу зовнішніх церковних зв’язків Московського Патріархату протоієрей Миколай Балашов повідомив, що поки Предстоятель Церкви Греції не поминав главу розкольницької організації ПЦУ особисто, РПЦ не розриває з ним спілкування. Про це повідомляє сообщает телеграм-канал «Церква сьогодні».

«Патріарх Варфоломій поминає “митрополита Епіфанія” при звершенні кожної літургії, – сказав протоієрей. – Якщо вважати, що співслужіння літургії з патріархом Варфоломієм означає визнання “ПЦУ”, потрібно було би припинити спілкування з усіма Предстоятелями Помісних Православних Церков».

Він наголосив, що Архієпископ Ієронім на жодній звершеній ним літургії не поминав у диптихах ім’я Епіфанія Думенка. «Таким чином, наслідки, передбачені заявою Священного Синоду Руської Православної Церкви від 17 жовтня, можуть наступити у тому випадку, якщо Архієпископ Афінський сам приступить до поминання глави “ПЦУ” або в інший спосіб, наприклад, шляхом відправлення пославння або співслужіння, засвідчить визнання неканонічної спільноти українських розкольників – уточнив заступник глави ВЗЦЗ РПЦ.

Як повідомляється, 19 жовтня 2019 року на патріаршій літургії у Салоніках диптих зачитували двічі. Перший раз це зробив патріарх Варфоломій, другий – грецький священик. Після служби Варфоломій подякував Архієпископу Ієроніма за рішення про внесення Епіфанія у диптих православних церков, сам же Ієронім нічого не сказав у відповідь. Він взагалі не брав слово, пише «Церква сьогодні».

Пряму трансляцію вів третій канал громадського телебачення Греції ERT-3. У храмі, окрім духовних осіб, були присутні члени уряду Греції, регіональної влади, представник Єврокомісії.

Попередній запис
УПЦ повинна розірвати молитовне спілкування з Елладської Церквою, – релігієзнавець
Наступний запис
Епіфанія поминав не диякон ЕПЦ, а диякон Варфоломія, – публіцист

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее