1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Предстоятель УПЦ очолив урочистості з нагоди свята Почаївської ікони Богородиці

Предстоятель УПЦ очолив урочистості з нагоди свята Почаївської ікони Богородиці

5 серпня 2019 року, у день Почаївської ікони Божої Матері, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію у Преображенському соборі Свято-Успенської Почаївської Лаври. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Його Блаженству співслужили митрополити: Хустський і Виноградівський Марк, Кам’янець-Подільський і Городоцький Феодор, Вишгородський і Чорнобильський Павел,  Луганський і Алчевський Митрофан, Рівненський і Острожський Варфоломій, Тернопільський і Кременецький Сергій, Миколаївський і Очаківський Питирим, Білоцерківський і Богуславський Августин, Могилів-Подільський і Шаргородський Агапіт, Почаївський Володимир, намісник Свято-Успенської Почаївської Лаври, Володимиро-Волинський і Ковельський Володимир, митрополит Іов (Тивонюк); архієпископи: Чимкентський і Таразський Єлевферій, Івано-Франківський і Коломийський Серафим, Шумський Іов, Бучанський Пантелеімон, Сєверодонецький і Старобільський Никодим, Львівський і Галицький Філарет, Ніжинський і Прилуцький Климент; єпископи: Шепетівський і Славутський Євсевій, Волинський і Луцький Нафанаїл, Хотинський Веніамін, Баришівський Віктор, а також братія та гості Лаври в священному сані.

Історія Почаївської ікони Божої Матері сягає середини XVI століття, коли майбутній Константинопольський патріарх Неофіт, перебуваючи на теренах сучасної Тернопільщини, подарував її поміщиці Ганні Гойській, котра прихистила його в своєму помешканні на ночівлю. У 1597 р. чудотворна ікона була передана Почаївській Лаврі. Влітку 1675 року, під час Збаразької війни з турками, за молитвами перед чудотворним образом обитель була врятована від навали татарського хана Нурредина. Ікона дотепер зберігається в Почаївській Лаврі.

За богослужінням молилися тисячі прочан з різних регіонів України та інших держав.

Попередній запис
Климент Кущ подав у Криму на реєстрацію громаду без зазначеного релігійного центру
Наступний запис
На Волині рейдери з ПЦУ у розпачі: не встигли разом з храмом забрати майно з церковної хати громади УПЦ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее