1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Предстоятель Православної Церкви Америки висловив свою підтримку Сербському Патріарху

Предстоятель Православної Церкви Америки висловив свою підтримку Сербському Патріарху

7 січня 2020 року Предстоятель Православної Церкви Америки Митрополит Тихон направив Сербському Патріарху Іринею лист, у котрому висловив свою підтримку СПЦ у зв’язку із ситуацією в Чорногорії. Про це повідомляється на сайті ПЦА.

У документі йдеться, що у період радісного святкування Різдва та Богоявлення Іісуса Христа першоієрарх ПЦУ з гіркотою пише про випробування своїх православних братів у Чорногорії. Глава ПЦУ заявляє, що всіляко підтримує та молиться за паству та духовенство митрополії СПЦ у Чорногорії, а також що відмовляється визнати так звану «Чорногорську православну церкву».

«Ми зневажаємо закони, котрі зазіхають на релігійну свободу громадян Чорногорії, загрожують єдності нашої Єдиної Святої Соборної Апостольської Церкви, та опираємось усім урядовим діям, котрі провокують протистояння та насилля проти віруючих та захоплення їхнього релігійного майна», – пише Блаженніший Архієпископ Вашингтонський, Митрополит всієї Америки та Канади Тихон.

Нагадаємо, влада Чорногорії прийняла закон, направлений проти власності СПЦ у країні, що спричинило численні протести віруючих.

Попередній запис
Дніпровський авторитет отримав орден святого Миколая та грамоту від Епіфанія Думенка
Наступний запис
Не дати забути! Як боротись із брехнею очільника «ПЦУ»?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее