1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Предстоятель БПЦ закрив конфлікт у Гродненській єпархії

Предстоятель БПЦ закрив конфлікт у Гродненській єпархії

Предстоятель БПЦ митрополит Мінський і Заславський Веніамін відвідав 21-22 вересня Гродненську єпархію, де був організований збір підписів за відставку правлячого архієпископа Артемія. Веніамін заборонив збір підписів як проти архієрея, так і проти ініціаторки його відставки ігумені Гавриїли, повідомляє credo.press з посиланням на «Гродно плюс».

Архієпископ Гродненський і Волковиський БПЦ Артемій в середині серпня в своїй проповіді виступив з підтримкою акцій опозиції. На минулих вихідних стало відомо, що ігуменя Гавриїла, настоятельниця Гродненського жіночого монастиря, ініціювала збір підписів за відставку архієпископа, якому вона не підпорядковується, оскільки монастир є ставропігійним. Як розповіли парафіяни, 20 вересня на службі в монастирі Гавриїла вимовила політичну «проповідь за Лукашенка», під час якої черниці збирали підписи за відставку архієпископа.

Підписи планували передати митрополиту Веніаміну під час його візиту в монастир на престольне свято на честь Різдва Пресвятої Богородиці 21 вересня. У підсумку Веніамін заборонив продовжувати збір підписів.

Під час святкового богослужіння в монастирі в присутності митрополита і прихожан Гавриїла заявила: «Кожна буква і кожне слово написані мною і були емоційно висловлені в пориві серцевого переживання і болю через подій в країні і звернені до тих, хто вільно чи мимоволі сприяють руйнуванню свого Дому – своєї рідної Батьківщини. Давайте допомагати один одному, давайте прагнути до миру, злагоди і любові».

Попередній запис
Нерухоме майно Константинопольської церкви занепадає
Наступний запис
Пекін затягує продовження угоди з Ватиканом

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее