1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Праворадикали Тернопільщини намагаються впливати на рішення місцевих судів

Праворадикали Тернопільщини намагаються впливати на рішення місцевих судів

22 вересня 2016 року рішенням Апеляційного суду в Тернопільській області громаді УПЦ в селі Башуки Кременецького району відмовили в праві розпоряджатися власним храмом. Таким чином, попереднє рішення Кременецького районного суду було переглянуто. Тепер громада Української Православної Церкви молиться в сільській хаті, адже її позбавили реєстрації і всіх супутніх прав.

Громада УПЦ виграла суд в першій інстанції, надавши відповідні аргументи. Однак, за словами уповноваженого за рішенням міжконфесійних конфліктів в області протоієрея Георгія Прокопчука, зараз на Тернопільщині судам нав’язується практика перегляду виграшних позовів УПЦ на стадії апеляційного розгляду.

Громада УПЦ села Башуки Кременецького району, як і прихожани інших сіл області, в яких влада перереєстровувала статути церковних громад, будуть відстоювати право на володіння церковним майном в судах – аж до Європейського суду з прав людини.

Аналогічна ситуація склалася в селі Колосова, в якій «Київський патріархат» отримав на руки рішення Львівського апеляційного суду. При цьому на судових засіданнях постійно присутні представники від «Правого сектора». На своїх сторінках в соцмережах, праворадикальна організація не раз відкрито заявляла, що буде домагатися передачі храмів «Київського патріархату» «усіма можливими способами».

 

Попередній запис
Автокефальний облом
Наступний запис
На Одещині пограбували два храми УПЦ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее