1. Головна
  2. /
  3. Курйози
  4. /
  5. Посол Ватикану в Києві: Говорити про Україну в світі – не модно

Посол Ватикану в Києві: Говорити про Україну в світі – не модно

Апостольський нунцій в Києві Клаудіо Гуджеротті вважає, що Україна “відокремилась” від Росії заради Заходу, але Захід при цьому не зайняв місця РФ, і, таким чином, Україна зазнала втрат на всіх фронтах. Про це він сказав в телефонному інтерв’ю італійській редакції “Радіо Ватикану”.

Він підкреслив, що останнім часом ситуація в зоні АТО погіршилася, збройний конфлікт між сепаратистами і українською армією призводить до жертв.

Говорячи про збір допомоги для України в Європі, Гуджеротті заявив: “Очевидно, що з політичних причин згадувати про Україну тепер не модно“.

Україна – це країна, яка посилила труднощі у відносинах між США і Європою, з одного боку, і Росією з іншого, поставивши їй шах. Тому говорити сьогодні про Україну – це все одно, що говорити про власні невдачі“, – пояснив він.

Гуджеротті зазначив, що це мовчання не виникло спонтанно. На його думку, Україна “цілком очевидно перебувала в сфері Російської Федерації“, але зважилася, в тому числі і “під безсумнівним тиском західної спільноти“, повернутися в бік Європи і США.

Відбувся Майдан, відбулося фактичне відокремлення від Росії з усіма економічними наслідками. Однак з різних причин Захід не замінив Росію, він не намагався поліпшити життя тутешнього населення. Таким чином, Україна зазнала втрат на всіх фронтах“, заявив він.

Окрім того, апостольський нунцій згадав про інфляцію, зменшення купівельної спроможності в порівнянні з часами до Майдану і заявив, що проблема війни додається до збільшення загальної бідності населення на всій території України.”Є ризик, що якщо ця ситуація не буде розблокована, вона породить війну між бідняками“, додав він у підсумку.

Слід зазначити, що Папа Франциск призначив Клаудіо Гуджеротті Апостольським нунцієм в Києві в листопаді 2015 року. Посада Апостольського нунція рівнозначна посаді посла Ватикану.

Нагадаємо, 31 липня в штабі АТО констатували, що кількість провокацій з боку проросійських бойовиків в районах Авдіївки та Старогнатівки Донецької області зросла. Найскладніша ситуація зараз спостерігається на донецькому напрямку.

Спікер Адміністрації Президента Андрій Лисенко заявив, що українська сторона в будь-який момент чекає загострення конфлікту на Донбасі.

Попередній запис
Чи можливий болгарський сценарій з українськими розкольниками?
Наступний запис
Чому Бедя не взяли в УПЦ КП?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее