1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Поліція опечатала храм у Погребах після чергової атаки активістів ПЦУ

Поліція опечатала храм у Погребах після чергової атаки активістів ПЦУ

10 серпня 2019 року біля 30-40 активістів ПЦУ спробували захопити Свято-Успенський храм у селі Погреби Броварського району Київської області, котрий через претензії ПЦУ в селі вже кілька місяців стоїть закритим. Про це повідомляє СПЖ з посиланням на главу Юридичного відділу Бориспільської єпархії УПЦ протоієрея Олексія Носенка.

Зі слів священнослужителя, одразу після проникнення активістів ПЦУ до храму був викликаний наряд поліції. Правоохоронці вивели всіх за межі церковного приміщення та опечатали його. Щоб уникнути розвитку конфлікту, поліція організувала біля храму чергування.

Нагадаємо, Успенський храм у Погребах з лютого цього року намагаються насильно перевести до ПЦУ, незважаючи на рішення територіальної громади залишатись в УПЦ. 17 березня представники громади, котрі не є прихожанами, провели голосування про перехід до ПЦУ й увійшли до церкви під час богослужіння. Поліція, котра прибула на місце, вивела всіх з церковного приміщення.

Після ряду конфліктів з прихильниками нової церковної структури віряни канонічної Церкви вирішили утриматися від молитви у храмі, щоб у селі зберігся мир, і звершують богослужіння біля закритих дверей. Але 11 червня активісти ПЦУ захопили церковний дім релігійної громади села Погреби, розпиливши сльозогінний газ в обличчя охоронцю.

На сьогодні питання про релігійну належність громади Свято-Успенського храму розглядають у суді, і агресивні представники ПЦУ не мають жодних прав ані на храм, ані на церковний дім.

Попередній запис
Митрополит Болгарської Церкви взяв участь в урочистостях УПЦ на Буковині
Наступний запис
Архієпископії руських приходів у Західній Європі запропонували увійти до РПЦ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее