1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Патріарх Варфоломій помстився болгарському ієрарху?

Патріарх Варфоломій помстився болгарському ієрарху?

Константинопольський патріарх Варфоломій не дозволив митрополиту Старозагорському Болгарської Православної Церкви Кипріану (Казанджієву) здійснювати Божественну літургію в храмі святих Костянтина й Олени болгарської громади міста Адріанополя в Туреччині, повідомляє сайт Ромфея.

Грецьке видання зазначає, що болгарська громада міста Адріанополя перебуває в юрисдикції Константинополя, і для здійснення Божественної літургії в зазначеному храмі потрібно отримати дозвіл і благословення Вселенського Патріархату.

Однак митрополит Кипріан такого дозволу не отримав, як не отримав жодних пояснень щодо причин відмови Константинопольського патріархату у видачі дозволу.

«Нам оголосили, що служити будуть тільки чотири болгарські священики від Старозагорської єпархії та двоє півчих, тому я з’явився у храмі після закінчення літургії, щоб привітати місцеву болгарську громаду з ювілеєм храму», – цитує митрополита Кипріана болгарське видання «Монітор».

Болгарський ієрарх вважає, що заборона на звершення богослужіння в храмі святих Костянтина і Олени пов’язана з тим, що Болгарська Церква досі не визнала ПЦУ.  Ще однією причиною може бути наявність у дворі храму бюста болгарського екзарха владики Йосипа (Йовчева), який ініціював відділення Болгарської Церкви від Вселенського Патріархату в 1860 році.

У той же час повідомляється, що до теперішнього часу митрополит Кипріан не був позбавлений права служити в болгарських храмах на території Туреччини, які є під юрисдикцією Константинопольського патріархату. А в квітні цього року патріарх Варфоломій відвідав храм святих Костянтина й Олени в Адріанополі, де через митрополита Старозагорського Кипріана передав слова вітання Патріарху Болгарському Неофіту і всій Болгарській Церкві.

Попередній запис
Лідер УГКЦ пожалівся представнику США на неохочу до діалогу УПЦ
Наступний запис
Лише біля десятка парафій Західноєвропейської архієпископії можуть відійти до Константинополя

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее