1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Патріарха Грузії занепокоїли дії РПЦ в Абхазії та Цхінвальському регіоні

Патріарха Грузії занепокоїли дії РПЦ в Абхазії та Цхінвальському регіоні

Католикос-Патріарх всієї Грузії Ілія II звернувся до Патріарха Московського і всієї Русі Кирила у зв’язку з інформацією про рішення РПЦ направити своїх священнослужителів в російські військові частини на території Абхазії і Цхінвальського регіону. Лист-звернення Патріарха оприлюднили на сайті Грузинської Патріархії.

У листі Патріарх Ілія зазначив, що «зараз всі стурбовані затриманням відомого хірурга пана Важа Гапріндашвілі в Цхінвальському ізоляторі», і «на цьому тлі вкрай негативно вплинула інформація про те, що Ви бажаєте направити випускників духовних училищ в допомогу армійським командирам в російські військові частини, що знаходяться в Абхазії, Цхінвальському регіоні, Киргизстані та Арктиці».

Йдеться про те, що 9 листопада 2019 року відомий лікар, президент Грузинської асоціації травматологів-ортопедів Важа Гапріндашвілі, що проживає у Тбілісі, був затриманий в Цхінвальському регіоні, не контрольованому центральною владою Грузії, за «незаконний перетин кордону». Лікаря засудили до попереднього двомісячного тюремного ув’язнення.

«Руська Церква завжди визнавала і визнає юрисдикцію Грузинської Церкви як в Абхазії, так і в Цхінвальському регіоні, тому нам незрозумілі такі заяви, і вони ставлять всіх нас в скрутне становище. Виходячи з канонів Церкви, на нашу територію, без нашого дозволу неприйнятно відправляти священнослужителів будь-якій іншій Православної Церкви для діяльності як у військовому, так і звичайному, цивільному середовищі. Така дія викликає напругу і загострює ситуацію. Сподіваємося, що ви, у міру можливостей, вживете заходів для нормалізації відносин між нашими державами, народами і Церквами», – звертається Предстоятель Грузинської Православної Церкви.

Попередній запис
У Нью-Йорку духовенство УПЦ в США, РКЦ та УГКЦ провело спільний молебень
Наступний запис
Епіфаній поспілкувався по телефону з патріархом Феодором

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее