1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Олександрійський патріарх збирає єпископат для обговорення відносин з РПЦ

Олександрійський патріарх збирає єпископат для обговорення відносин з РПЦ

За наявною інформацією, Олександрійський патріарх збирає терміново синод або собор єпископів. Вочевидь, це пов’язано з недавнім рішенням Синоду Руської Православної Церкви. Вважаю, патріарх Феодор хоче виправити той стан речей, при котрому він один, сам по собі прийняв рішення про визнання ПЦУ. І на цьому зібранні він буде вимагати підтримки з боку всіх архієреїв Олександрійського патріархату, щоб вони теж все це визнали.

Ймовірно, це йому вдасться, оскільки відкрито з якоюсь альтернативною думкою, дуже обережною, виступив тільки митрополит Зімбабвійський Серафим, решта або підтримали рішення патріарха Феодора, або відмовчуються. Побачимо, що у підсумку буде.

Також напевне заявлять протест з приводу фактичного появлення юрисдикції Руської Церкви в Африці (за рішенням нашого Синоду руські приходи в Африці виведені з юрисдикції Олександрійського патріархату та підпорядковані Московському патріарху.

Ще одна цікава новина прийшла з Танзанії: прем’єр-міністр цієї країни заявив, що коли він був у Сочі на форумі Росія-Африка, то запросив Руську Православну Церкву розпочати місію у Танзанії. Так що на Руську Православну Церкву в Африці чекають.

Ієрей Георгій Максимов

Попередній запис
Грецький православний вчений зі США розкритикував дії Фанару в Україні та підтримав УПЦ
Наступний запис
Віряни Грузії опублікували звернення на підтримку УПЦ та Сербської Церкви

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее