1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Одразу після пандемії громади з УПЦ знову підуть до нас, – глава ПЦУ

Одразу після пандемії громади з УПЦ знову підуть до нас, – глава ПЦУ

Очільник ПЦУ Епіфаній Думенко в інтерв’ю виданню Тиждень заявив, що передбачає нову хвилю переходів з УПЦ до його структури одразу, як «здолаємо пандемію».

«Думаю, що з часом, коли ми все ж здолаємо пандемію – а ми її неодмінно здолаємо, – відбудеться і нова хвиля переходів громад із Московського патріархату. Цей процес неминучий, хоч може відбуватися не так стрімко, як нам цього б хотілося. Зрештою, у випадку ПЦУ я би сказав, що події усе одно розгортаються у турборежимі, бо зазвичай для розв’язання подібних церковних питань минало значно більше часу», – сказав Думенко.

«Вже зараз я чую, що багато хто хотів би доєднатися, однак боїться з огляду на масовий і показовий тиск, який Московський патріархат влаштовує по кожному переходу. Це і цькування, і величезна кількість судових позовів, на які звичайні громади невеликих міст і селищ не мають ресурсів повноцінно відповідати. Проте за мудрим промислом Божим зараз час працює на нас, і наші антагоністи не зможуть постійно підтримувати свій тиск. Тож невеличкими кроками ми поступово все одно досягнемо утвердження правди й справедливості.

Я не кажу, що Московський патріархат повністю припинить своє існування в Україні, ні, — в найближчій перспективі цього точно не буде. Однак вектор і динаміка, з якою віряни в Україні роблять свій вибір, однозначні й очевидні. Що раніше представники Московського Патріархату в Україні приймуть цю незручну для них правду, то краще, у тому числі і для них самих», – заявляють у керівництві ПЦУ.

«Слідкуйте за нами в Telegram https://t.me/antiraskol».

Попередній запис
Експерт ПЦУ розповів, яким чином Фанар втрутиться в македонське питання
Наступний запис
ПЦУ визнає й Антіохійська Церква, – монахиня УГКЦ в Лівані

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее