1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Одеський сектант почав інформаційну війну проти православного священика

Одеський сектант почав інформаційну війну проти православного священика

Одіозний житель Одеси, який переслідував раніше журналістів, що розповіли правду про його діяльність, почав боротьбу з відомим проповідником ієреєм Георгієм Максимовим, пише СПЖ.

Відомий православний місіонер, богослов і проповідник ієрей Георгій Максимов (РПЦ) розповів про інформаційну війну, яку почав проти нього одеський сектант, засновник і глава «Венеціанської школи Академії прикладних наук» «король» і «духовний вчитель» Олег Мальцев.

«Як я вже повідомляв раніше, кілька тижнів на мене вже йде атака з боку одеського сектанта Олега Мальцева. Атака ця йде з кількох сторін, – повідомив на своєму YouTube-канале ієрей Георгій. – Вони змогли домогтися видалення мого основного акаунту з Facebook. А по-друге, вони створили фейкову сторінку від мого імені, яку вони зараз ведуть. Набирають туди зараз якомога більше людей. І я переконаний: все це буде використано для якоїсь брудної провокації на мою адресу».

Ієрей Георгій звернув увагу віруючих, що зараз у нього немає аккаунта у Faсеbook, і повідомив їм адресу створеної послідовниками Мальцева фейкової сторінки.

«У мене зараз НЕМАЄ сторінки на Фейсбуці! Адреса моєї відаленої сторінки була: www.facebook.com/yurij.maximov. Адреса фейкової сторінки, створеної сектантами:  www.facebook.com/profile.php?id=100001367364191», – написав він під своїм відеозверненням.

За кілька місяців до цього священнослужитель опублікував на своєму каналі відеоматеріал «Як секта переслідує сектознавця» про те, як Мальцев і його адепти переслідують експерта з деструктивних культів і тренінгам, кандидата психологічних наук Олександра Невеєва.

У 2014 році Невеєв опублікував ряд викривальних матеріалів про деструктивну діяльність Мальцева.

«З того часу в моєму житті почали відбуватися дивні речі: то дзвонять з різних телефонів, то розсилають моїм передплатникам в соцмережах образливі і наклепницькі відео про мене, то під’їзд розмалюють. Нарешті, в 2016 році хтось підпалює автомобіль моєї нині колишньої дружини», – розповів ще в лютому 2019 року в статті «Сектантські методи Олега Мальцева» потерпілий експерт.

Він заявив, що навмисно не реагував на спроби його залякати, проте вирішив повідомити про все після того, як побачив: в Google перестали індексуватися деякі його матеріали про Мальцева.

Невеєв – не єдиний об’єкт інтересу одеського сектанта. Пізніше в поле зору Мальцева і його адептів потрапили публікуючі раніше свої розслідування про діяльність сектанта одеська журналістка Марія Ковальова зі своїм колегою В’ячеславом Касимом, журналіст «Третього цифрового» Дмитро Михайленко та журналіст «Думського ТВ» Дмитро Бакаєв.

Для боротьби з ними Мальцев і його послідовники використовували ті ж методи, що і проти Невеєва: з тих же фейковий ресурсів «Кирило Даманський» і «Istinnoe Pravoslavie» розсилали скарги, після чого їх акаунти в Youtube і Facebook відключили. Журналісти стали і об’єктом наклепницьких статей, написаних адептами Мальцева.

Після такої інформаційної атаки в 2018 році журналісти змушені були звернутися за допомогою до колишнього глави Одеської ОДА Михайла Саакашвілі з проханням «вивчити можливість припинення його (культу Мальцева, – ред.) діяльності в Одесі».

Марію Капар, що вийшла з-під впливу секти і живе у Франції, розповідь якої про методи Мальцева опублікувало інтернет-видання «Думська ТВ», переслідували і більш витончено: від її імені від тижня до місяця ведуть переписку з чоловіками на сайтах знайомств і запрошують їх «в гості», розміщують оголошення з телефонами та адресою її французьких родичів.

«Це не просто хуліганські дії, це кіберзлочини проти громадян Франції, в першу чергу. Ми змушені по вихідним ночувати з матір’ю чоловіка, їй 87 років, або ж з сестрою Вінсента, ракової хворої, щоб замість неї зустрічати неочікувавних гостей», – поділилася Марія з громадськістю.

Вона повідомила, що регулярно викликала поліцію, яка фіксувала переговори приїжджих чоловіків з сектантами Мальцева по скайпу. Однак справа ускладнена тим, що адепти Мальцева діють з території України.

Сам Мальцев опублікував в YouTube запис семінару, на якому він навчав своїх послідовників, як досягти могутності. Як приклад сектант розповів про секрет впливу кримінальних авторитетів.

«Доти, поки ви не навчитеся поважати те, що стоїть за вами – тобто не навчитеся це любити і поважати – то ніякої могутності вам не бачити. Це марно», – пояснив він.

Щоб спростувати факт сектантської діяльності, адепти створеної Мальцевим «Венеціанської школи Академії прикладних наук» розмістили в Вікіпедії статтю про нього, в якій заявили, нібито насправді Олега Мальцева цькують за критику РПЦ.

Попередній запис
Представники країн Балтії і Польщі відвідали Святогірську лавру
Наступний запис
У ЗМІ спростували «виключне право» Фанару скликати Всеправославні наради

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее