1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Новинський: УПЦ – Церква українців, її перейменування – проти народу

Новинський: УПЦ – Церква українців, її перейменування – проти народу

Народний депутат України Вадим Новинський в інтерв’ю «Першому Козацькому» дав оцінку законопроекту про перейменування УПЦ і повідомив, що до Верховної Ради внесений новий законопроект, спрямований на врегулювання у релігійній сфері.

Депутат зазначив: «УПЦ на чолі з Блаженнішим Митрополитом Онуфрієм – єдина канонічна Церква в нашій країні, правонаступниця тієї Церкви, яка була створена під керівництвом святого князя Володимира. Інших церков немає – все це лише політичні організації з релігійними назвами. Це Церква українського народу. В ній служать священики-українці, архієреї – українці, і моляться в ній теж українці».

Вадим Новинський вважає: ідея про перейменування УПЦ – це складова частина антинародної політики колишнього президента Петра Порошенка, яка призвела до того, що він вже не президент.

Говорячи про долю законопроекту, спрямованого на припинення церковного рейдерства, нардеп зазначив: «Ми розробили комплексний законопроект, який буде регулювати релігійну сферу, зараз він буде вноситися у Верховну Раду, і ми сподіваємося на те, що у співпраці з іншими фракціями, він буде мати успіх і буде проголосований».

Новий законопроект покликаний усунути всі суперечності, створені проектом закону, внесеного депутатом попереднього скликання ВР Віктором Єленським, який узаконив церковне рейдерство.

«Адже дивіться, за допомогою чинного закону, в основному насильницьким способом, було багато парафій переведено в ПЦУ. ПЦУ ж нічого не будує!», – констатував він.

Попередній запис
В ПЦУ вирішують, як вчинити з церковними святами
Наступний запис
Філарет заявив, що боротиметься за Київський патріархат до останнього

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее