1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Не полишає відчуття зв’язку подій навколо Святої Софії та ухилом Фанару в розкол, – соцмережі

Не полишає відчуття зв’язку подій навколо Святої Софії та ухилом Фанару в розкол, – соцмережі

У питанні про перетворення Софійського собору в Стамбулі на мечеть (нині до цього все йде) останнє слово, як вважається, буде за президентом Туреччини.

«Нам залишається сподіватись на державницьку мудрість Ердогана. І молитись, нехай допоможе йому Бог прийняти правильне рішення не на шкоду собі самому, турецькому народу та всьому людству… Йдеться про пам’ятку унікальну, істинно загальносвітового значення, і це не просто культурний та історичний об’єкт, а й сакральне місце для мільйонів», – прокоментував події останніх днів заступник глави ВЗЦЗ МП протоієрей Миколай Балашов.

Все ж не полишає відчуття зв’язку того, що відбувається зі Святою Софією, цим символом Візантії, з ухилом Константинополя та значної частини грецького світу в розкол. Про це духовне підґрунтя подій, як про Боже допущення (а не допущення Ердогана), говорив і протоієрей Ростислав Ярема.

Так – загальносвітовий пам’ятник, так – унікальні інтер’єри, мозаїки, фрески, і страшно, безумовно, це все втратити. Але… всі ці жахи якось вщухають, як тільки згадаєш про те, що одразу три грецькі першоієрархи (і це ще не межа?) відпали від Православ’я та тягнуть за собою всю паству.

Телеграм-канал «Церква сьогодні»

Попередній запис
Драбинко емоційно спростував публікацію Churcher, чомусь звинувативши у ній УПЦ
Наступний запис
Вся історія з Томосом була замішана на обмані, – протоієрей Микола Балашов

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее