1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. На Хмельниччині викрали чудотворну ікону від Іоанна Кронштадтського

На Хмельниччині викрали чудотворну ікону від Іоанна Кронштадтського

За повідомленням Інформаційно-просвітницького відділу УПЦ, вночі 19 жовтня 2017 року на Хмельниччині в селі Дашківці Віньковецького району пограбували Успенський храм. Невідомі викрали чудотворний образ старовинної ікони Богородиці «Всіх скорботних радість», подарований ще в 1901 році жителям самим св. прав. Іоанном Кронштадтським.

«Це була для дашківчан дуже дорога ікона. Її для села благословив  сам прав. Іоанн Кронштадтський. Образ дерев’яний, старовинний … На ній є підпис, що це саме отець Іоанн її благословив у 1901 році. Окрім цієї святині, з храму більше нічого не взяли», – розповів протоієрей Михайло Варахоба.

Також благочинний Віньківецького району розповів історію цієї ікони: «У нашому селі жив чоловік Микола Лановий, у якого дуже боліли ноги. Якось він почув про те, що святий допомагає людям отримати у Бога зцілення й вирушив у Кронштадт.  Коли він зустрівся з праведником, то той дав хворому ікону і сказав: “Якщо донесеш її  до свого села отримаєш зцілення і ще матимеш багато діточок”. Він йшов пішки до дому майже рік, а коли дістався до Дашківців, повністю одужав, одружився і мав 8-ро дітей. Чудом ця ікона збереглася до наших часів. Селяни, ризикуючи життям, ховали її від нквс-ників, передавали з покоління до покоління. Від неї отримала зцілення не одна людина».

Попередній запис
Справжнє обличчя греко-католицизму на прикладі міжконфесійного конфлікту у Коломиї
Наступний запис
Сільська рада на Івано-Франківщині заявила про майбутнє захоплення храму УПЦ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее