1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. На Тернопільщині розкольники поглумилися над домашньою церквою УПЦ

На Тернопільщині розкольники поглумилися над домашньою церквою УПЦ

Будинок, де з лютого цього року змушена молитися релігійна громада Української Православної Церкви села Котюжини, обікрали представники «Київського патріархату».

Як повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ, 22 серпня 2017 року місцевий житель виявив, що церковний будинок, в якому моляться віруючі УПЦ, обікрали.

«З кімнати, в якій ми молилися останні півроку, винесли все – престол, викинули ікони, зняли навіть штори … Нас фактично позбавили місця служіння і вчинили наругу над домашньою церквою», – розповів настоятель релігійної громади храму первомученика Стефана протоієрей Олександр Кантицький.

Як пояснив отець Олександр, вандали проникли в приміщення зі входу, який недавно громада УПЦ надала клірику «УПЦ КП». Крім того, він зазначив, що «з боку нашої частини будинку на цей момент замки знову залиті невідомою речовиною, крім того, зсередини двері заблоковані».

Нагадаємо, що прихильники «Київського патріархату» захопили храм в селі Котюжини Тернопільської області за допомогою «Правого сектора» 11 лютого цього року. З того часу віруючим канонічної Церкви доводиться здійснювати богослужіння в церковному будинку.

Священик має намір заявляти в поліцію для порушення кримінальної справи за фактом злому та крадіжки.

Попередній запис
Агітка з правилами «законного» переходу до розкольників з’явилася на Закарпатті
Наступний запис
«Правий сектор» віджав землю під будівництво храму УПЦ КП

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее