1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. На «Релігійній правді» та РІСУ сумують, що рейдери з ПЦУ не подолали громаду УПЦ на Хмельниччині

На «Релігійній правді» та РІСУ сумують, що рейдери з ПЦУ не подолали громаду УПЦ на Хмельниччині

У селі Галузинці Хмельницької області «тітушки УПЦ МП завадили вірянам потрапити до церкви». Про це пише Релігійна правда з посиланням на допис у Facebook уродженця села Олександра Полікарчука, який також опублікував світлини драматичних для рейдерів подій, що відбулися в неділю, 11 серпня. При цьому, як треба розуміти, до «вірян» автори скромно віднесли «візитерів» з обласного центру, які влаштували в Галузинцях бійку.

«Більшість людей села хоче, щоб в них була Православна церква України, про це домовились на сході села ще взимку. Зараз у нас є всі рішення, що будівля церкви належить громаді села», – фантазує Полікарчук.

Але, додав він, у селі є з десяток людей, які підтримують священика Московської Церкви, і цей «десяток» не дає обділеній «громаді ПЦУ» захопити храм.

«Коли сьогодні ми зібрались, щоб відкрити двері в церкві, на заваді нам стали священики Російської Церкви, які жодного відношення не мають до цієї церкви, а на підтримку їм приїхало ще з 30 тітушок. Ми так і не змогли потрапити до церкви. Поліція, до речі, не підтримала українських вірян», – плачеться у ЗМІ Полікарчук.

Нагадаємо, 11 серпня громада храму УПЦ вкотре відстояла своє майно від рейдерів, незважаючи на те, що у село заявились бойовики угрупування «Фенікс» з обласного центру.

Попередній запис
У Луцьку пройшов велелюдний традиційний хресний хід з православними святинями
Наступний запис
Ієрарх Сербської Церкви: Фанар не компетентний у вирішенні міжцерковних суперечок

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее