1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. На Вінничині провокатори з ПЦУ повідомили про «трупи в храмі»

На Вінничині провокатори з ПЦУ повідомили про «трупи в храмі»

Провокатори з ПЦУ на чолі зі «священиком» Віктором Чверкуном викликали поліцію до Спасо-Преображенського храму в селі Лука-Мелешківська Вінницької області, повідомивши про трупи, які нібито знаходяться там. Ідея спала їм на думку наступного дня після чергової проваленої спроби захопити храм силою, повідомляє сайт Вінницької єпархії.

«Уже традиційно в темний час доби, прихопивши з собою десяток поплічників, Чверкун приїхав до храму, де, як і минулого разу, намагався потрапити всередину, – повідомили в єпархії. – Але, напевно, розуміючи, що чергова спроба виламати двері знову призведе до виклику правоохоронців, перед якими непрохані візитери знову матимуть блідий вигляд, невдаха претендент на настоятельство вирішив схитрувати: заїжджі молодики самі викликали поліцію, повідомивши при цьому, що в закритому храмі знаходяться… два трупа».

Втім хитрість не спрацювала: правоохоронці відразу ж зв’язалися з настоятелем протоієреєм Василієм Альмухамедов, який повідомив їм, що всі люди, які знаходяться в храмі, живі і здорові, а також організував телефонну розмову з людиною, що чергує в храмі.

В результаті провокаторам знову довелося пояснювати свою поведінку поліції, при цьому Чверкун переконував, що цього разу збирався «відслужити вечірню».

«Непереконливі пояснення дивних “прочан” свідчать лише про те, що або керівництво Вінницько-Барської єпархії ПЦУ вже не здатне вгамувати свого відчайдушного клірика, або, усвідомлюючи непохитність віруючих Луки-Мелешківській в захисті свого храму, рейдери вирішили поставити провокації на потік», – зазначили у єпархії.

Попередній запис
У ПЦУ розгорнулась атака на Макарія Малетича, – публіцист
Наступний запис
Епіфаній розповів, що про унію ПЦУ та УГКЦ бреше Москва

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее