1. Головна
  2. /
  3. Курйози
  4. /
  5. На Волині рейдери з ПЦУ у розпачі: не встигли разом з храмом забрати майно з церковної хати громади УПЦ

На Волині рейдери з ПЦУ у розпачі: не встигли разом з храмом забрати майно з церковної хати громади УПЦ

В селі Шклинь Горохівського району Волинської області священик УПЦ, залишаючи рейдерам з ПЦУ церковну хату, забрав з собою все домашнє майно, котре придбав за 22 роки проживання на приході. При цьому священик не полишив приход, а перебрався в інший будинок, котрий придбав у Шклині, та продовжує служити громаді УПЦ. Про переживання рейдерів, котрі не встигли прибрати до рук разом з храмом побутові речі з церковної хати, пише «Під прицілом».

«Люди бідкаються, що, прослуживши 22 роки та проживши у цьому будинку, отець Олександр вчинив не по-божому, адже, як говорять шклинці, “тільки злодій міг прийти в будинок громади, у якому ти ще й жив”», – переймається бідою рейдерів видання.

З’ясувалося, що «будинок просто у катастрофічно руйнівному стані, і зараз, коли до храму в селі прийшов новий священик, його немає куди заселити». Вигнана з храму громада УПЦ, в якої забрали і церкву, і статус юридичної особи, перереєструвавши її статутні документи на ПЦУ, змушена зараз проводити богослужіння у приміщенні їдальні та просить сільраду виділити ділянку під будівництво нового храму з нуля. Однак цей момент не задів увагу авторів публікації.

«Стурбовані мешканці громади повідомили, що заявили у поліцію, аби ті зафіксували факт крадіжки, проте слідчо-оперативна група, яка прибула на місце виклику, зазначила, що це справи громади, які вони повинні вирішити внутрішньо. Тому тепер небайдужі люди склали “Акт огляду майна житлового будинку”. Хоча це робити уже й пізно», – продовжує видання описувати невтішні переживання активу ПЦУ у Шклині.

Нагадаємо, у Шклині храм УПЦ захоплювався представниками нової церковної організації двічі, оскільки на початку громада попросилася до одного «єпископа» ПЦУ, а потім її храм «віджав» собі інший «архієрей». Більша частина жителів села залишилась при цьому зі своїм священиком, котрий на початку оголосив про перехід до ПЦУ, але потім повернувся до Церкви.

Попередній запис
Предстоятель УПЦ очолив урочистості з нагоди свята Почаївської ікони Богородиці
Наступний запис
Думенко назвав Почаївську лавру «центром російського православ’я»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее