1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. На Волині молодики погрожували священику УПЦ гранатами

На Волині молодики погрожували священику УПЦ гранатами

4 вересня 2019 року до будинку настоятеля захопленого храму УПЦ в селі Садів Луцького району Волинської області заявилися непрохані гості, котрі зажадали виселення священика і його сім’ї. При цьому вони повідомили, що прийшли поговорити «по-хорошому», але можуть і «по-поганому». Про напад повідомляє прес-служба Волинської єпархії.

Двоє молодиків, котрі нагрянули до протоієрея Володимира Мелеся, представлятися відмовилися, сказавши лише, що є представниками «однієї з радикальних організацій» і прийшли на прохання громади ПЦУ, «щоб поговорити по-хорошому про виселення вас і вашої родини».

На вимогу віддати документи на будинок священнослужитель заперечив, що проживає у церковному домі на законних підставах, а самі документи в даний момент перебувають в його адвоката.

Молоді люди заявили, що потрібно «покласти край» загостренню ситуації в селі, яке нібито відбувається через «впертість» священика канонічної Церкви і його сім’ї. При цьому вони сказали, що самі не належать до жодної релігійної конфесії.

Розмова, яка проходила на підвищених тонах, закінчилася попередженням з боку радикалів про те, що у них «в сумці дві гранати, тому хочемо, щоб все було мирно». Після цього вони пішли, підкресливши, що чекатимуть від священнослужителя «розумного рішення».

«Чекаємо правової реакції державних органів, які покликані захищати законні права українських громадян», – наголосили у єпархіальній прес-службі, додавши, що протоієрей Володимир Мелесь звернувся із заявою до правоохоронних органів за статтею 129 Кримінального кодексу України (загроза вбивством).

Попередній запис
Перша заява Єрусалимського Патріарха: Визнаємо лише УПЦ Митрополита Онуфрія
Наступний запис
Борис Гудзяк розповів, що папа Римський побоюється їхати в Україну через РПЦ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее