1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Наша Церква нікуди не зникне з України, – заступник глави ВЗЦЗ УПЦ

Наша Церква нікуди не зникне з України, – заступник глави ВЗЦЗ УПЦ

Спікер УПЦ, заступник глави Відділу зовнішніх церковних зв’язків протоієрей Миколай Данилевич у коментарі для каналу Перший Козацький зазначив, що останні конфлікти у релігійному полі змушують суспільство не лише аналізувати, чому це сталося, але й шукати шляхи, як уникнути такого у подальшому.

«Треба, щоб усі політичні, суспільні сили розуміли – ніхто з нас з України не подінеться… Ніхто не зникне – ані наша церква, яка є найбільшою за кількістю громад, адже марно сподіватись, що всі парафії всіх церков об’єднаються в одну», – зазначив отець Миколай.

«Я хочу, щоб сьогодні глядачі почули і запам’ятали три слова – певний рецепт для наступного життя в Україні. Це внутрішній інклюзивний діалог з залученням всіх сил, які є у суспільстві. Всіх нас об’єднує наш спільний дім, наша країна. Протягом часу країни виникають і йдуть, однак якщо є воля Божа, зараз ми всі разом – ми є різні, але ми повинні будувати наше життя тут в Україні на взаєморозумінні, толерантності і взаємоповазі.

В інклюзивному діалозі ми маємо відпрацювати свою модель суспільства. А то виходить, що прийшла одна влада – насаджує одну ідеологію, потім йде, приходить інша влада – вже ідеологія інша. Ми повинні бути центристами, ані схід, ані захід не повинні диктувати, а повинні слухати одне одного.

Ми будемо говорити про те, що ми є християнами, маємо поважати і любити одне одного. Відтак ми всі повинні усвідомити відповідальність за себе, за паству і вибудовувати життя у спільному діалозі», – зазначив спікер УПЦ.

Попередній запис
В Задубрівці ПЦУ плювала на закон і карантин. Це бандитизм, – спікер УПЦ
Наступний запис
Предстоятель УПЦ розповів про справжній патріотизм і націоналізм

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее