1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Міністром у справах ветеранів призначили генерала СБУ, яка агітувала проти УПЦ

Міністром у справах ветеранів призначили генерала СБУ, яка агітувала проти УПЦ

Верховна Рада затвердила на посаду міністра у справах ветеранів Юлію Лапутин, яка займалася інформаційною кампанією проти Росії і Української Православної Церкви, роз’їжджаючи з “пересувною виставкою” агітплакатів Донбасом, повідомляє «Страна».

Лапутіна одна з небагатьох в Україні жінка-генерал, служила в СБУ, в Департаменті контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки.

Її завдання, серед іншого, полягало в тому, щоб готувати матеріали щодо заборони Вконтакте і Яндекса. Також вона читала лекції про «методи ведення інформаційної війни Росії проти України та участі в ній Української Православної Церкви Московського патріархату». З такою виставкою плакатів Лапутіна їздила по Донбасу.

У 2018 році майбутня міністр під час поїздки в Покровск розповідала, як СБУ вивчає літературу Української Православної Церкви на предмет закликів до сепаратизму. І повідомила, що монахи Святогірської лаври ховають за іконами «проросійські молитви».

«Розслідування проводиться шляхом наукових експертиз, виявлення документів, свідоцтв людей, які бачили або були учасниками заходів, які здійснювала УПЦ МП. Здійснюється опитування свідків і збір доказів, досліджується церковна література на предмет наявності маніпулятивних текстів “, – говорила вона.

 

«Слідкуйте за нами в Telegram https://t.me/antiraskol».

Попередній запис
Ієрарх ПЦУ заявив, що її статус треба міняти на патріархат
Наступний запис
У Запорізькій єпархії застерігають від секти «рафаїловців»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее