1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Міжпарламентська асамблея підтримала Сербську Церкву в Чорногорії

Міжпарламентська асамблея підтримала Сербську Церкву в Чорногорії

22 січня 2020 року Міжпарламентська асамблея Православ’я, яка об’єднує політиків 20 держав, опублікувала офіційну заяву у зв’язку з ухваленням Закону про свободу совісті, що ущемляє Чорногорсько-Приморську митрополію Сербської Православної Церкви. Про це повідомив сайт Асамблеї.

«З особливим занепокоєнням Міжпарламентська Асамблея Православ’я (МАП) стежить за подіями в Чорногорії, пов’язаними з майном, що належить місцевій православній Чорногорській і Приморській митрополії на чолі з митрополитом кіром Амфілохієм.

Очевидна компетенція парламенту Республіки Чорногорія, пов’язана зі здійсненням законодавчої діяльності на основі інтересів народу цієї країни, не повинна розглядатися урядом як привід для розриву відносин з Помісною Церквою, а також використовуватися з метою обмеження її діяльності.

Заходи захисту численних пам’яток кожної країни повинні прийматися таким чином, щоб не перешкоджати, по мірі можливості, функціонуванню і використанню даного місця, а також досягненню мети, заради якої існує сам пам’ятник.

Чорногорська митрополія, плоть від плоті тіла народу, життєво важлива і невід’ємна частина Сербської Православної Церкви, протягом століть несе святе служіння на благо народу Чорногорії. Такого роду діяльність пов’язана з необхідністю відповідних ресурсів і доходів, які дозволили б успішно продовжувати її здійснення.

Фінансова автономія традиційних релігійних утворень є необхідною передумовою для їх функціонування у визначених законами межах. Міждержавні суперечки та розбіжності не можуть мати наслідків для соціальної та богословської діяльності церков і ні в якому разі не повинні перешкоджати здійсненню їх діяльності», – йдеться у заяві.

Фото – сайт Чорногорсько-Приморської митрополії.

Попередній запис
Патріарх Феофіл нагородив президента Грузії Орденом Святого Гроба Господнього
Наступний запис
Скандал у Тернополі: в школі мистецтв збирали гроші на освячення кліриками ПЦУ та УГКЦ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее