1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Ми не визнаємо «особливі права» Фанару, – єпископ Сербської Православної Церкви

Ми не визнаємо «особливі права» Фанару, – єпископ Сербської Православної Церкви

Єпископ Бачський Сербської Православної Церкви Іриней (Булович) заявив, що Сербська Церква не визнає «особливих» прав Константинопольського патріархату, що виходять за рамки встановлених церковних правил. Про це повідомляє видання  Ромфея з посиланням на інтерв’ю владики виданню «Печать».

Він наголосив, що Сербська Церква «визнає Константинопольський патріархат як Велику Церкву Христа, а її предстоятеля – як першого за честю православного єпископа». Однак, коментуючи «українську кризу», владика зазначив: «Я сподіваюся, що, це не триватиме довго… Офіційна позиція нашої Церкви в цьому відношенні відома широкій громадськості».

Водночас, заявив владика, «ми визнаємо всі привілеї Вселенського патріархату які знаходяться в симфонії з багатовіковим канонічним порядком православної Церкви і її еклезіологією. У Сербії розуміють, що «саме ця мученицька Церква осяяла нас світлом Євангелія Христового, що через Святу Гору ми знайшли Растко Неманича як Святого Саву, і що через вісім століть після нього, ми отримали автокефалію». Однак в СПЦ не визнають написані згодом «особливі права», повноваження і привілеї, котрі виходять за рамки правил».

Єпископ Іриней зазначив, що «Православна Церква організована за синодальним принципом, а не на ізольованій, абсолютній Першості, яке демонструє спокуса папством».

Попередній запис
У чорногорському місті на молебень на захист Церкви вийшли 10 000 віруючих
Наступний запис
Митрополит Амфілохій: Єрусалимський Патріарх занепокоєний подіями у Чорногорії

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее