1. Головна
  2. /
  3. Курйози
  4. /
  5. «Митрополит» УПЦ КП Михайло Зінкевич став засновником сумнівного підприємства

«Митрополит» УПЦ КП Михайло Зінкевич став засновником сумнівного підприємства

Скандальний представник «Київського патріархату» Михайло Зінкевич став засновником підприємства під назвою «Соломон». Про це стало відомо з даних Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

Згідно з ЄДР «Підприємство Релігійної організації «Соломон» «Управління Волинської єпархії Української православної церкви Київського патріархату» (повна назва організації) має право на наступні види діяльності:

  • Організація будівництва об’єктів нерухомості для продажу чи здавання в оренду;
  • управління нерухомим майном;
  • надання інших місць для тимчасового проживання;
  • діяльність автомобільного вантажного транспорту;
  • здавання в оренду власного нерухомого майна;
  • надання інших комерційних послуг.

Засновником і підписантом підприємства «Соломон» виступає Зінкевич Тимофій Семенович. Крім того, очільник Волинської єпархії УПЦ КП має право на підписання договорів на суму до 50 млн. грн..

Вочевидь, підприємство «Соломон» було засноване для того, аби прикривати оборудки з нерухомістю. Адже достеменно відомим є той факт, що приміщення єпархіального управління Волинської єпархії УПЦ КП здаються в оренду під різноманітні потреби. Серед орендарів у Зінкевича є бутіки модного одягу та взуття, книжкові крамниці, кафе, фотосалони та інше. Між іншим, в оренду під комерційну діяльність здаються також приміщення в новозбудованому корпусі «Волинської православної богословської академії» – учбового закладу УПЦ КП.

Варто зауважити, що нещодавно одне з регіональних інтернет-видань публікувало список найбагатших церков на Волині. Про діяльність «Київського патріархату» та їхній кафедральний храм з єпархіальними приміщеннями в центрі Луцька авторка матеріалу чомусь змовчала.

Сам Михайло Зінкевич останніх кілька років активно займається розбудовою своєї «вотчини», борючись з місцевими істориками, депутатами та громадськими активістами. Останні вважають діяльність «митрополита» шкідливою, оскільки вона загрожує історичній спадщині Луцька. Незважаючи на це, Зінкевич заявив, що відлучатиме від церкви всіх, хто критикує його бурхливу будівельну діяльність. 

Попередній запис
Бедя хочуть бачити новим очільником Тернопільської єпархії УАПЦ
Наступний запис
Нова послуга від «Київського патріархату» – заплати за молитву через термінал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее