1. Головна
  2. /
  3. Курйози
  4. /
  5. “Митрополит” УПЦ КП Михайло Зінкевич пригрозив відлучати від “церкви” тих, хто не згоден з його будівництвом

“Митрополит” УПЦ КП Михайло Зінкевич пригрозив відлучати від “церкви” тих, хто не згоден з його будівництвом

В “Київському патріархаті” є люди, які справді доводять, що бізнес в цій організації – понад усе! Не дарма в народі цю конфесію іменують “комерційним патріархатом”. Взагалі, ця бліда на цікаві персонажі, організація, все таки має кількох яскравих представників, яких можна цитувати день і ніч. Серед таких – “митрополит” Волинський і Луцький Михайло Зінкевич. 

“Владика” Михайло відомий нам за багатьма цікавими висловами, які вже навіть стали крилатими. Цього разу “митрополит” знову здивував і вразив! Його свіже інтерв’ю регіональному виданню “Волинський інформаційний портал” сповнене багатьма цікавими нюансами, особливо що стосується його “будівельних майданчиків”, які він розгорнув ледь не в усьому Луцьку.

Так, висловлюючи сподівання на те, що його будівельні потуги сприятимуть прославленню Луцька в Європі, “митрополит” Михайло заявив: “Я це говорю в тому сенсі, що я так бачу і це мій задум: Луцьк повинен стати другою столицею Євросоюзу. І тому я – за те, щоб Луцьк змінювався і менше було заздрісників, які стоять на дорозі. Хай будують, реставрують, реконструйовують. А інші хай не заважають, а то відлучу від церкви.  Зауважмо, що йшлося про те, що будівельні процеси, ініційовані “Київським патріархатом” в Луцьку часто стають причиною серйозних скандалів.

Здавалось би, нічого крамольного в тому, що Зінкевич захищає інтереси своєї єпархії, немає. Але як би ж то питання стосувалось лише будивництва культових споруд. В цьому ж інтерв’ю “владика” розповідав про те, що він робить для міста все можливе, аби зробити його обличчям Східної Європи. Але, як стосується євроінтеграції той факт, що частина приміщень, прилеглих до Свято-Троїцького собор міста Луцька, здаються “Київським патріархатом” в оренду за чималі кошти? Чи сприяє вступу до ЄС “розпилювання” місцевого бюджету на “будівельні потреби” Зінкевича?

  Варто зазначити, що в сім’ї Зінкевичів прямо таки у звичаї жити за рахуок подібних оборуток з будівництвом. Наприклад в Тернополі, його не менш популярний брат – “протоієрей” Анатолій все будує-будує і ніяк не добудує свій духовно-просвітницький центр, через який вже нажив масу ворогів, як серед чиновників, так і зпоміж простих містян. Доречі, в тій справі також замішані чималі бюджетні кошти, які регулярно виділялись Зінкевичу-старшому на цю “благу справу”.

Зрештою, побіймося Бога. І думати про таке треба забути, адже сам лише осуд Зінкевичів – прямий шлях до відлучення від церкви. Напевно і тих, хто думає про “митрополита” Михайла чи його брата погано, чекає нелегка доля церковного вигнання. Хоча, це він ще м’яко. Були часи, коли Зінкевич закликав ховати незгодних.

Андрій Горобець

Попередній запис
Метаморфози митрополита Олександра
Наступний запис
”Неупереджений” Мінкульт відмовив УПЦ в служінні в Малій Софії через «недостатню кількість прихожан»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее