1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Митрополит СПЦ відмовився обговорювати з владою Чорногорії антицерковний закон

Митрополит СПЦ відмовився обговорювати з владою Чорногорії антицерковний закон

Митрополит Чорногорської-Приморський Сербської Православної Церкви Амфілохій (Радович) відмовився вести переговори з владою Чорногорії, поки суперечливий закон про релігійні об’єднання залишається в силі. Про це повідомляє РІА Новости.

Десятки тисяч православних віруючих брали участь в святкуванні Богоявлення, молебнях і ходах по всій Чорногорії. Традиційні запливи за хрестом проходили не тільки в річках і озерах, а й в Адріатичному морі. Найбільший відбувся в центрі Подгориці, на місці впадання річки Рибниці в Морачу, поблизу залишків середньовічної фортеці сербської королівської династії Неманич.

Урочистості, що включали масовий заплив за хрестом і хрещення близько сотні дорослих і дітей, очолив владика Амфілохій, який закликав керівництво країни “хреститися і бути зі своїм народом”. Президент Міло Джуканович раніше вчергове дорікнув СПЦ «політизацією питання».

“Якщо він це називає політичним зборами, тоді він не знає, що церковне, а що політичне, і це не дивно, тому що сам не хрещений. А то, що він закликає говорити про закон, то народ тут сьогодні сказав своє слово: це не закон, а беззаконня і відбирання святинь. як нам розмовляти про брехню і несправедливості, сором і ганьбу Чорногорії? Саме ганебне, що сталося в Чорногорії, – цей закон. Чи не можемо розмовляти про це так, як він (президент Міло Джуканович) хоче “, – заявив митрополит.

Раніше владика Амфілохій раніше закликав владу відкликати спірний закон про релігійні об’єднання або піти у відставку. Патріарх Сербський Іриней на Богоявлення знову закликав владу Чорногорії отямитися. Позицію Джукановича також піддали критиці глава адміністрації сербського президента Ніколя Селаковіч і глава міноборони Олександр Вулін.

Попередній запис
Західноєвропейська архієпископія РПЦ зберегла більшість своїх приходів
Наступний запис
Юраш знову у фіналі конкурсу на посаду голови держслужби у справах релігії

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее