1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Митрополит Олександр (Драбинко) пожалівся на відсутність підтримки з боку ЗМІ та чинної влади

Митрополит Олександр (Драбинко) пожалівся на відсутність підтримки з боку ЗМІ та чинної влади

В ексклюзивному інтерв’ю порталу “Risu”, митрополит УПЦ Олександр (Драбинко) заявив про те, що «проавтокефальное крило» в Українській Православній Церкві, до якого він зараховує й себе, не користується підтримкою з боку держави та бізнесу.

«На сьогодні ми користуємося дуже незначною підтримкою ззовні: як з боку держави, так і з боку українського бізнесу», – констатував Драбинко.

За його словами, представники «автокефального крила» не мають інформаційних майданчиків, де могли б «вільно та систематично висловлюватися»: «Все, що нам доступно – це ситуативна увага українських ЗМІ».

При цьому він не назвав імен священнослужителів, які входять в так зване «проавтокефальное крило».

Як нещодавно повідомляла “Спілка православних журналістів, 8 грудня Верховна Рада зняла недоторканність з депутата від опозиційно блоку Вадима Новинського через справу митрополита Олександра (Драбинка). Звинувачення, висунуті Вадиму Новинському, спираються в основному на свідчення митрополита Олександра, який заявив про те, що його незаконно позбавили свободи переміщення взимку 2014 року.

У свою чергу, колишній міністр МВС України Віталій Захарченко та екс-заступник прокурора Києва Максим Ленко назвали брехнею заяву Драбинко в тому, що його незаконно позбавили волі, утримуючи під замком. За словами Ленка, митрополит сам попросив забезпечити йому охорону, побоюючись помсти з боку організатора викрадення черниць бізнесмена Сергія Бута, який був приятелем митрополита Олександра і попросив його допомогти з’ясувати деяку інформацію в черниць. При цьому він вільно пересувався по місту, а в лютому 2014 року, за його ж заявою, охорону зняли.

Попередній запис
Філарет «благословив» Євробаченя в стінах Софії в обмін на виселення УАПЦ з Михайлівського собору
Наступний запис
«Каяття митрополита Антонія (Масендича)» (Частина 1)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее