1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Митрополит Елладської Церкви пояснив, чому не підтримує визнання ПЦУ

Митрополит Елладської Церкви пояснив, чому не підтримує визнання ПЦУ

Митрополит Пирейський Серафим опублікував звернення, у котрому пояснює, чому так звана ПЦУ не може бути прийнята у якості автокефальної церкви, а також попереджає ієрархів Елладської Церкви про трагічні для Православ’я наслідки рішення визнати неканонічну структуру.

З його слів, ситуація, що склалася у результаті дій Фанару в Україні, потребує скликання Всеправославної наради. Також митрополит наголошує, що в Україні залишається діяти канонічна Церква на чолі з Митрополитом Онуфрієм, і пише про незаконність так званого «об’єднавчого собору». Владика пояснює, що «собор» склали миряни, представники розкольницьких об’єднань, тоді як канонічна Церква в Україні потерпала нападки влади та схизматиків. Тому порівнювати автокефалії, надані іншим церквам, з розкольницькими сектантськими об’єднаннями, що отримали цей статус в Україні, неправомірно.

«Ці помилки мають бути визнані Всеправославним собором, котрий має якомога швидше зібратися і вирішити цю, здавалося б, невирішувану проблему… щоб уберегти Церкву від непередбачуваних наслідків», – пише митрополит.

Несприятливі наслідки можуть торкнутись напряму також самої Елладської Церкви, котрій загрожує припинення спілкування з Руською Церквою та можливе визнання розкольників «старостильників» у Греції.

«Чи бачимо ми бурю, котра виникає? Чи готові ми взяти на себе відповідальність перед Богом, перед вічністю та перед історією?», – звертається митрополит Серафим до інших ієрархів.

Попередній запис
Ієрархи Елладської Церкви готують заяву про свою незгоду з визнанням ПЦУ, – ЗМІ
Наступний запис
У грецьких ЗМІ з’явився можливий сценарій процедури визнання ПЦУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее