1. Головна
  2. /
  3. Курйози
  4. /
  5. Медіа-експерти ПЦУ та їхнє оригінальне бачення проблеми в Чорногорії

Медіа-експерти ПЦУ та їхнє оригінальне бачення проблеми в Чорногорії

Широко відомий у вузьких колах сайт Cerkvarium надав свою експертну оцінку протестам віруючих СПЦ у незалежній Чорногорії, висловивши своє бачення щодо багатотисячних молебнів чорногорців на захист їхніх святинь. Як і варто було очікувати, редактори сайту поспішили прийняти сторону чорногорської влади, яка буцімто «бореться з великодержавництвом», та притягнути ситуацію в Україні до балканського питання, в котрому, вочевидь, вони також є експертами.

З’ясувалося, що «Cerkvarium уважно стежить за ситуацією у Чорногорії та вважає, що проведення реституції церковного майна повинно відбуватися на принципах історичної справедливості та дотримання законності. Протести Сербської Церкви цілком зрозумілі та базуються на фантомних болях за втраченою імперією. Церква – це останній контур зниклої Югославії. Так само, як і РПЦ – останній контур Радянського Союзу. Чорногорська влада може дозволити собі ігнорувати протести сербських вірян, оскільки над Чорногорією не висне дамоклів меч збройної агресії сусіда, що активно шукає приводу для вторгнення, як у випадку з Україною».

Нагадаємо, станом на кінець січня 2020 року вже двоє ієрархів Константинопольського патріархату, котрий традиційно є беззаперечним авторитетом для вищевказаної редакції, офіційно звернулись до владних структур країн, в котрих несуть служіння, з проханням забезпечити права чорногорців – віруючих Сербської Православної Церкви.

Йдеться про очільника Американської архієпископії, котрий звертався до Державного департаменту США з цим проханням,  та про правлячого архієрея Німецької митрополії, котрий повідомив про «загрозу духовній присутності та культурній спадщині, створеній протягом понад восьми століть» міністру закордонних справ ФРН.

Також нагадаємо редакторам сайту, що факт вторгнення в Україну відбувся ще у лютому-березні 2014 року, про що, ймовірно, експерти, уважно стежачи за подіями у Чорногорії та роздаючи поради чорногорській владі, забули.

Попередній запис
«Константинопольський патріарх – ідол!»
Наступний запис
Про претензії Фанару на «вічне материнство»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее