1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Любов від Константинополя: Як активісти ПЦУ у Михальчі поводяться з вірянами УПЦ

Любов від Константинополя: Як активісти ПЦУ у Михальчі поводяться з вірянами УПЦ

Представники громади ПЦУ в Михальчі Сторожинецького району Чернівецької області заявляють, що не просто не пустять «сепарів з Московського Патріархату» в сільський храм, а і не дозволять віруючим побудувати новий. Про це повідомляє Klymenko Time.

«Вони не мають документації, вони ліквідовані як прихід, як віра, як Патріархат», – заявив журналістам  активіст ПЦУ в селі Михальча, де релігійна громада канонічної Церкви, незаконно перереєстрована в ПЦУ, з 10 лютого 2019 року відстоює своє право вільно сповідувати православну віру.

Свято-Успенський храм в Михальчі в очікуванні рішення суду стоїть закритим і на його території цілодобово чергують як віруючі УПЦ, так і представники ПЦУ. При цьому останні стверджують, що не дозволять Українській Православній Церкві взагалі бути присутньою в селі.

«Вони говорять, що ми єретики, а ми маємо Томос, ми маємо дозвіл Вселенського патріархату на службу, – заявив один з представників громади ПЦУ в Михальчі. – Ми маємо все, а вони не мають нічого. Вони не мають документації, вони ліквідовані як прихід, як віра, як патріархат. Вони були Українська Православна Церква Московського Патріархату, а тепер вони МП прибрали, відрубали, в цих деталях якраз і криється нечистий. Вони програли все вже, земля приватизована на нас, церква за нами, тобто ПЦУ».

За словами «віруючого», в лютому минулого року жителі Михальчі «з паспортами одноголосно проголосували, щоб “московського” попа вигнати, а церкву забрати ПЦУ, щоб перейшли на українську мову», оскільки священнослужителі УПЦ «ведуть службу старослов’янською мовою, абсолютно нікому не зрозумілою». Тепер же, повідомив він, «тут все українською мовою – і псалми, і співаємо, все так ясно, як Божий день з сонечком».

«Ми не хочемо з ними ділити церкву абсолютно, ми не хочемо, щоб вони тут свою церкву будували, цей Московський Патріархат. Це розсадник зла, це корінь зла, це держава-агресор, це імперія зла. Ми тепер не те що церкву не повернемо, ми взагалі не хочемо, щоб вони тут будували. Ми не хочемо тепер Руської Церкви в селі взагалі, тому що це буде корінь зла, розсадник всякої капості», – заявив чоловік, котрий називає віруючих канонічної Церкви «тупоголовими» і «зомбованими».

Попередній запис
ПЦУ проникає у заклади вищої освіти
Наступний запис
Євстратій Зоря – вульгарна порожнеча з відтінком підлості, – Шибаев

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее