1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Лобіст «ПЦУ» сподівається на реванш

Лобіст «ПЦУ» сподівається на реванш

У контексті інформацій «Вістей» про бажання Порошенка взяти під контроль «ПЦУ» цілком зрозумілим виглядає і бажання близького до екс-президента чиновника Мінкультури Андрія Юраша переграти під себе ситуацію у сфері державно-церковних відносин.

Все просто – лобіст «ПЦУ» хоче знову керувати процесом вбудовування політики влади щодо релігійних організацій України.

Саме з цією метою Юраш за підтримки юристів з орбіти Порошенка й намагається добитись через суд скасування результатів конкурсу на посаду глави Держслужби з питань етнополітики та свободи совісті. Сподіваючись, вочевидь, у випадку перемоги збити Богдан та посісти її місце.

Якщо ж цей шлях не приведе до успіху, від Юраша і Ко слід чекати активних кроків з дискредитації глави Держслужби як людини, «нездатної вибудувати ефективну модель роботи структури» та «котра завалила роботу в релігійному напрямку». Впевнений, що на даному шляху вже докладаються різні зусилля. У тому числі, з використанням ресурсів Мінкультури та особистих зв’язків Юраша з представниками релігійних організацій, а також відповідним професійним середовищем.

Як би там  не було, але у випадку з лобіюванням чиновника Мінкультури Порошенко грає з вогнем. Юраш має свої контакти як з американцями, так і Фанаром. Тому з рішенням питання свого потрапляння в крісло глави Держслужби він може миттєво забути про «вдячність» щодо екс-гаранта. І цілком переорієнтуватись на зовнішній контур, якщо звідти надійдуть більш цікаві пропозиції про взаємодію. Чи просто грати роль «потрійного агента».

Правблог

Попередній запис
Глава Фанара заговорив про «хибність орієнтованості Церкви на чоловіків»
Наступний запис
Демократична партія Кіпру бере на себе ініціативу з питання статусу Святої Софії

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее