1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Кіровоградська ОДА перереєструвала дві громади УПЦ без відома віруючих

Кіровоградська ОДА перереєструвала дві громади УПЦ без відома віруючих

Кіровоградська обласна державна адміністрація без згоди і будь-якого повідомлення віруючих таємно перереєстровувала дві релігійні громади Олександрійської єпархії Української Православної Церкви. Про це архієпископ Олександрійський і Світловодський Боголєп заявив у відеозверненні, опублікованому на YouTube-каналі єпархії, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Нещодавно нами була отримана достовірна інформація про те, що, згідно з розпорядженням нашого Кіровоградського губернатора Андрія Балоня, наші дві громади, а саме Свято-Покровська громада села Чечеліївка Петрівського району та Свято-Миколаївська громада Олександрівського району, були переведені в іншу юрисдикцію. Були змінені реєстри юридичних осіб та внесена вже зовсім інша інформація: змінені керівники», – повідомив правлячий архієрей єпархії.

Владика нагадав, що конфлікти навколо цих парафій тривають вже майже цілий рік, від чого потерпають віруючі.

«Обласною адміністрацією навіть була ініційована робота комісії, яка звучить так чудово – “щодо дотримання законності в релігійних відносинах”. Але, на жаль, ми зіткнулися з явищем, яке мене просто вражає: ми з доступних джерел інформації дізнаємося, що наші громади переформатовані, змінили своїх керівників і навіть свою назву. І державна адміністрація, яка прикривається формальними законними підставами, навіть не спромоглася сказати нам про результати діяльності так званої комісії, яка є рекомендаційним органом при адміністрації, хоча ми про це неодноразово офіційно просили», – розповів владика.

Реєстрацію релігійних громад змінили без відома віруючих, отже, йдеться про чергове рейдерське захоплення, яке «прикривається псевдозаконними діями державних органів влади».

Владика закликав усіх священників перевіряти стан своїх релігійних громад в ЄДР, оскільки «в якийсь момент може виявитися, що громада перереєстрована».

«Ми будемо звертатися до відповідних органів правопорядку, будемо в судовому процесі відстоювати свої переконання, свої інтереси і свою правоту. Час страху, залякувань і якогось паралічу в нас уже пройшло. Парафіяни та настоятелі цих храмів налаштовані дуже і дуже рішуче. Ми не дамо в образу святині, не дамо формальним рейдерським захопленням міняти наше життя. Ми залишаємося законослухняними громадянами нашої країни, ми вимагаємо, щоб наші інтереси були почуті і, якщо буде необхідно, ми залишаємо за собою право говорити про це в інших форматах – не тільки в таких відеозверненнях або якихось листах і постійних скаргах, які ми вже сотнями направили в адміністрацію і не отримали жодної реакції. Очевидно, треба більш активно відстоювати в законному руслі свої інтереси та справедливість. Ми не боїмося – ми молимося і будемо з упевненістю дивитися в завтрашній день», – підсумував архієпископ.

Попередній запис
Взаємні звинувачення очільників ПЦУ та УПЦ КП триватимуть, – експерт
Наступний запис
«Він навіть не наш громадянин!»: у грецькому МЗС відхрестились від «Вселенського» патріарха

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее