1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Керуючий справами УПЦ: Навіть у складних ситуаціях не можна позбавляти людей Таїнств

Керуючий справами УПЦ: Навіть у складних ситуаціях не можна позбавляти людей Таїнств

Церква завжди зі своїм народом і не може існувати без людей, як і християни не можуть існувати поза Церквою — без Таїнств і богослужінь. Навіть у складних ситуаціях не можна цього позбавляти вірян, наголосив Керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній.

Митрополит брав участь у програмі «Прості істини» на каналі «ВИТРАЖИ: о вере в красках», передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Як зазначив митрополит Антоній, головне завдання Церкви — приводити людей до Бога, а головна мета життя християнина — Богоспілкування, єднання з Богом.

«Всі Таїнства, богослужіння, обряди, молитви готують людське серце до богоспілкування, відводять від суєти, мирських помислів і підносять людину до цієї головної мети — єднання з Богом», — додав він, пояснивши, що Церква не може існувати без людей, як і християни не можуть існувати поза Церквою.

«Церква завжди зі своїм народом: в скорботах, у радощах, з народження і до смерті. Все в Церкві завбачливо служить для втіхи, натхнення і допомоги людині. І фігурально, і буквально, кожен день існування цього світу Церква зі здоровими, і з хворими, Церква з тими, хто тішиться і хто у скорботі, Церква з тими, хто народжуються і вмирають. Церква не може існувати без людей. Вони — її душа, її пульс. І християни не можуть існувати без Церкви, поза Церквою — без Таїнств і богослужінь, в найширшому сенсі цього слова», — зазначив ієрарх УПЦ.

«Всі Таїнства незримо здійснює Сам Бог. Він благословляє кожного, хто входить у храм. Церква — це Тіло Христове, а ми — його члени. Тому так важливо не позбавляти людей Богоспілкування у вигляді богослужінь, у вигляді єдності з Христом через Таїнства. Навіть у найскладніших ситуаціях потрібно робити все, щоб люди не були позбавлені цього», — підсумував владика.

Попередній запис
Василь Ломаченко просить підтримати петицію з вимогою лишити лавру УПЦ
Наступний запис
Один із заарештованих у Чорногорії кліриків подякував УПЦ за підтримку та стійкість

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее