1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Зрада і розширення розколу, – грецький богослов про мирну грамоту ЕПЦ до Думенка

Зрада і розширення розколу, – грецький богослов про мирну грамоту ЕПЦ до Думенка

Грецький протопресвітер Миколай Саввопулос прокоментував у ЗМІ той факт, що Архієпископ Афінський і всієї Греції Ієронім став першим Предстоятелем, який офіційно визнав розкольницьку ПЦУ. Про це він заявив РІА Новости, коментуючи мирну грамоту, направлену Предстоятелем Елладської Церкви главі ПЦУ Епіфанію Думенку.

«Ми йдемо до серйозного і страшного розколу, який зробив Архієпископ Ієронім», – переконаний богослов.

«Ми спостерігаємо розширення зради і розколу. Розколу, який зробив Ієронім. Він думає, що він висловлює думку прихожан і священиків, але він вирішив сам. Я розмовляю зі священиками, які почуваються зрадженими всім цим», – сказав священнослужитель.

«Він (Архієпископ Ієронім, – ред.) перший Предстоятель, який визнає розкольницьку церкву. Ніхто інший не визнав її», – додав богослов, зазначивши, що тепер «ми йдемо до розколу серйозного і страшного».

«Ми очікуємо масової і суттєвої відповіді на рішення Ієроніма. Епіфаній був відлучений від Церкви і не має рукоположення, тому він втрачає хрещення. Це була велика помилка Ієроніма», – каже священнослужитель. Він згоден з позицією Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ, який назвав визнання ПЦУ з боку Елладської Церкви «ножом в спину», і вірить, що багато грецьких священиків будуть противитися такому рішенню Предстоятеля ЕПЦ.

Попередній запис
Грецький митрополит наполягає, що українську кризу має обговорити Всеправославний собор
Наступний запис
Більшість приходів Західноєвропейської архієпископії вже підтвердили перехід в РПЦ, – архієпископ Іоанн

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее