1. Головна
  2. /
  3. Курйози
  4. /
  5. Зорі не подобається судова заборона на розграбування УПЦ КП

Зорі не подобається судова заборона на розграбування УПЦ КП

Спікер ПЦУ Євстратій Зоря дивується рішенню Київського окружного адміністративного суду, який вчора повністю задовольнив позовну заяву адвокатів УПЦ КП про визнання протизаконними дії ліквідаційної комісії на чолі з архієреєм ПЦУ Іоанном Яременком. Про це ієрарх написав на своїй сторінці в Facebook.

«У чому дивина рішення? У тому, що в зазначеній справі сторона Патріарха Філарета ТРИЧІ подавала клопотання про “забезпечення позову” – і тричі отримала відмову, – зазначив Зоря. – А в четвертий раз у тій самій справі – раптом клопотання задовольнили. При цьому клопотання подано було ввечері 2 вересня, а 4 вересня вже з’явилася постанова».

На дане рішення суду, як каже Зоря, подадуть апеляцію з клопотанням про його скасування: «Також слід зазначити, що постанова жодним чином не змінює того факту, що “КП УПЦ КП” знаходиться, як юридична особа, в стані ліквідації».

Нагадаємо, 4 вересня 2019 року Окружний адміністративний суд міста Києва повністю задовольнив позовну заяву адвокатів УПЦ КП про забезпечення позову про заборону «митрополиту» ПЦУ Іоанну Яременку здійснювати будь-які дії щодо розпорядження майном Київської патріархії УПЦ КП, а також щодо припинення і ліквідації діяльності Київського патріархату.

Попередній запис
Зоря жаліється, що Філарет хоче зруйнувати ПЦУ і відібрати у неї столичні храми
Наступний запис
Перша заява Єрусалимського Патріарха: Визнаємо лише УПЦ Митрополита Онуфрія

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее