1. Головна
  2. /
  3. Курйози
  4. /
  5. ЗМІ вчергове заявили, що з Києво-Печерської лаври вивозять ікони та мощі

ЗМІ вчергове заявили, що з Києво-Печерської лаври вивозять ікони та мощі

Група українських ЗМІ вчергове – уперше в поточному році – заявили про те, що «попи вивозять з Києво-Печерської лаври ікони і мощі». На цей раз інформатором виступило анонімне джерело – Телеграм-канал, пише Хвиля.

«Люди зсередини кажуть, що багато цінностей, дорогих ікон, антикварних книг, старовинного одягу зараз виноситься з Лаври, церкви і бібліотеки спорожніли на очах. Що можуть – замінюють на новостворені копії, або вішають табличку, що забрали на реставрацію», – поділились нюансами джерела «інформації».

Звісно ж, «перерозподіляється все винесене по будинках і квартирах тих священиків, які користуються особистою довірою Онуфрія». Закриття кордонів «інформаторам» не на заваді: достеменно відомо, що коли буде відновлено повноцінний трафік, це буде вивозитися в Москву. Розподіляється також золото і нал».

Щодо намісника лаври, то митрополит Павел занепокоєний тим, як правильно вивезти мощі. «Владика Павло займається пошуком способу транспортування в Москву мощів, яке повинне здійснюватися тільки при певному температурному режимі і рівні вологості». Це складне завдання: «труднощів додає їх сильна крихкість», пише ЗМІ та уточнює, що поки шукають для вивезення мощів десять осіб.

Інформатор поки що не може визначитись, чи готують з лаври «евакуацію» чи вивозять святині як підношення патріарху Кирилу. З нетерпінням очікуємо, якого ж висновку дійдуть джерела «інформації», та нагадуємо, що тема «попів, які вивозять з лаври все», мусували у ЗМІ із завидною регулярністю – наприклад, у 2019 році, одразу після утворення ПЦУ.

А восени 2018 року о неможливості вивезти з лаври будь-що змушений був заявити «викривателям» навіть «патріарх» Філарет, котрий нагадав експертам про існування в країні такої інституції, як митниця: на питання, які ризики, що з України можуть вивозити святині, Філарет сказав: «Ніяких вивозів мощів до Росії не буде і неможливо. І неможливо вивезти мощі з Києво-Печерської лаври, бо є митниця. Це тільки залякують, неправдиві чутки пускають. І ікони, ікон багато, так от: старовинну ікону не вивезуть. Це тільки пускають такі чутки, цього нічого не буде. І не треба на це звертати увагу».

Попередній запис
Ще один ліберальний богослов забрехався
Наступний запис
У Стамбулі святкують падіння Константинополя

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее