1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. «Зброя у монастирі!» – у редакції ТСН знову взялися за антицерковні фейки

«Зброя у монастирі!» – у редакції ТСН знову взялися за антицерковні фейки

Віруючі побоюються, що інформаційна атака телеканалу ТСН на заснований у 1626 році Загаєцький чоловічий монастир УПЦ може спровокувати релігійний конфлікт в селі Загайці Тернопільської області. У зв’язку з цим вони попросили висвітлити події, що відбуваються навколо обителі, повідомляє СПЖ.

Телеканал ТСН присвятив 2 сюжети «монастирю Московського патріархату», як співробітники цього ЗМІ наполегливо називають Загаєцький монастир. У першому з них, що вийшов в ефір 25 січня 2020 року, насельників обителі звинуватили в тому, що їх монастир нібито «незаконно прирізав собі понад гектар державної землі». Про те, як все йде насправді, розповів благочинний обителі ієромонах Амвросій (Садовий).

«У 2015 році депутати сільради проголосували за передачу землі в користування монастирю. Проти депутатів порушили кримінальну справу. Але справу незабаром закрили за відсутністю складу злочину», – розповів він.

Діловод обителі ієродиякон Вассіан (Трохановський), з яким також поспілкувався кореспондент СПЖ, додав, що монастир в даний момент є об’єктом державної власності. Братія обителі використовує будівлі відповідно до договору оренди, який уклали ще у 2012 році, і ніяких спроб приватизувати її не приймає.

У другому сюжеті  журналісти ТСН пішли ще далі, і звинуватили монастир в приховуванні «підозрілих осіб», яких нібито бояться місцеві жителі. Це відео з’явилося в ефірі 4 лютого 2020 року. Примітно, що в кадрі місцеві жителі прямо заперечують наявність сторонніх на території монастирського комплексу.

Присутність «підозрілих осіб» спростували і на сайті Національної поліції України в Тернопільській області.

«Інформація, яка прозвучала на одному з центральних телевізійних каналів, не підтвердилася. У сюжеті журналісти заявили, що в Загаєцькому чоловічому монастирі знаходяться підозрілі сторонні особи, які мають при собі зброю. Сторонніх осіб і зброї співробітники поліції не виявили», – написали на сайті поліції.

Благочинний монастиря підкреслив, що обитель не приймає трудників з сумнівною біографією, а новий намісник обителі архімандрит Герман (Вельков) строго стежить за порядком на території комплексу.

В сюжеті ТСН прозвучала і давня історія зі зброєю, яку нібито зберігають в монастирі. Насправді мова йде про офіційно зареєстровану ще у 2006 році мисливському рушницю. Вона належала ігумену Філадельфу (Собчуку), який проживав поза територією монастиря.

«Я мисливець, у мене є зареєстрована рушниця. Я зареєстрував її давно, ще у 2006 році. Вся моя родина – мисливці: батько, брати, всі. Всі рушниці зареєстровані, все законно», – наголосив він.

У зв’язку з інформаційною атакою на монастир благочинний обителі закликав усіх небайдужих молитися про братію і про напоумлення наклепників.

Попередній запис
Про претензії Фанару на «вічне материнство»
Наступний запис
Вчений з Грузії: Намічений Фанаром парад автокефалій погано позначиться на Православ’ї

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее